Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@

Postprzez clorox » 24 sie 2017, o 10:31

@samplergroup Wyslij potwierdzenie zapłacenia VAT, korespondencję ze sprzedawcą, potwierdzenie nadania przesyłki do Chin i opisz wszystko. Powinno wystarczyć.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez m.mietek » 25 sie 2017, o 12:39

ja kupiłem Xiaomi Redmi Note 4 w sklepie Banggood, przesyłka PDM i też wpadł mi w UC.
moja przygoda z telefonami od majfriendów: zte v967s -> elephone p6000 -> jiayu s3 -> xiaomi redmi note 3 pro
m.mietek

Postprzez samplergroup » 29 sie 2017, o 07:58

Tak informacyjnie. Wysłałem wszystkie dokumenty jakie miałem tj. wszystkie dokumenty kiedy telefon został przysłany pierwszy raz (zamówienie, potwierdzenie przelewu i dokumenty z UC dotyczące zapłaconego VAT), potwierdzenie nadania paczki z Polski do Chin oraz dokumenty z obecnego zamówienia (przesyłka na 12$, potwierdzenie przelewu). VAT-u po raz drugi nie zapłaciłem.

Autor postu otrzymał pochwałę
samplergroup

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez rodan77 » 29 sie 2017, o 08:06

A jak te przesyłki PDM z Banggood zatrzymane przez celników ? Wiadomo coś więcej ?
rodan77
VIP

Pochwały: 94
Telefon:: Meizu 16

Postprzez puti100 » 29 sie 2017, o 08:24

Mi ostatnio przyszło 5 telefonów z Banggood przesyłką pdm, nie płaciłem vatu, a jeden celnicy zatrzymali i zwolnili, wer Warszawa.

Autor postu otrzymał pochwałę
puti100

Postprzez clorox » 29 sie 2017, o 11:42

@samplergroup No i super, że napisałeś. Najgorzej jak nie wiadomo jak się sprawa skończyła.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez piquadrat » 30 sie 2017, o 16:57

puti100 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wysłali do Ciebie wezwanie z tą jedną przesyłką którą potem zwolnili czy też obeszło się tylko na dodatkowych 2 pozycjach w trackingu?
piquadrat
AKTYWNY

Pochwały: 13
Telefon:: brak

Postprzez puti100 » 30 sie 2017, o 17:35

piquadrat napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wysłali do Ciebie wezwanie z tą jedną przesyłką którą potem zwolnili czy też obeszło się tylko na dodatkowych 2 pozycjach w trackingu?

Nic nie wysłali, trading wisiał kilka dni bez zmian "przesyłka w transporcie", zadzwoniłem na infolinię poczty, gdzie powiedziano mi, że paczka trafiła na celny i została zwolniona.
puti100

Postprzez slavo22 » 30 sie 2017, o 19:33

U mnie też telefon bez VAT. Już się przyzwyczaiłem że nawet kamera do auta jest łapana, a tu proszę - redmi 4a wczoraj przyszedł normalnie u listonosza w torbie. Czyżby Zabrze odpuszczało?
slavo22
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: ZTE Axon 7
ROM: Co chwilę inny

Postprzez rutino » 30 sie 2017, o 19:57

Może celnicy na urlopach.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
rutino
AKTYWNY

Pochwały: 28