Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Zatrzymanie paczki przez urząd celny !! @@

5 wrz 2015, o 15:51

Ja tu chyba zaraz zacznę robić porządki, bo zaczynacie zadawać pytania na które odpowiedź jest w FAQ.

5 wrz 2015, o 15:53

1239 złotych .
Tak + - .

5 wrz 2015, o 19:18

Czy "zatrzymanie przesyłki w cle" jest równoznaczne z tym ze juz powinienem wysyłać im papiery czy jeszcze się nie wychylac i czekać na pismo? (czy mejla wysyłają?)

Wysłane z mojego JY-G3

5 wrz 2015, o 19:44

Czekaj na pismo z nr księgi magazynowej i wtedy im wyślesz.

5 wrz 2015, o 19:45

Dzięki. Permanentna strata czasu..

Wysłane z mojego JY-G3

5 wrz 2015, o 20:07

Z mojego doświadczenia puszczają bez numeru, myślę że w Zabrzu też da rade :-)

6 wrz 2015, o 12:14

Ale zrobili obławę na paczki. Teraz pewnie trzeba będzie czekać 2 tygodnie na odprawę...

6 wrz 2015, o 12:14

żabsko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

VAT płacisz od rzeczywiscie zapłaconej kwoty, niczego nie tnij, wyjaśnij tylko w mailu dlaczego jest różnica w cenie ( że były kupony itp.) i nie powinno być problemu, ja tak zawsze robię.

Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka

6 wrz 2015, o 12:16

Ostrzegaliśmy kilka razy, że wszelkie zapytania i sugestie dotyczące kombinowania z VATem będą usuwane i nagradzane, ale widzę, że to nie pomaga. Naprawdę zaczniemy dawać varny za te pytania i porady jak oszukać UC.

6 wrz 2015, o 12:17

To nie było nt oszustw tylko na temat jak zapłacić rzeczywista kwotę.. A to różnica.

Wysłane z mojego JY-G3
Odpowiedz