Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez lukastrance » 26 mar 2015, o 16:46
Tak z ciekawości zapytam. Dzisiaj otrzymałem już swoją paczkę zatrzymana przez UC, zapłaciłem listonoszowi, dostałem potwierdzenie i wszystko ok. Tylko zastanawia mnie jedno, moja paczka nie ma w ogóle śladów pobytu w UC, nie była otwierana i sprawdzana. To normalne?
wyszło z U.Zero
-

lukastrance
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 4
- Telefon:: Lenovo P2
przez Gap12 » 26 mar 2015, o 16:57
To jest raczej normalne moja też kiedyś przechodziła przez UC i nie była otwierana ani nic.Wysyłasz im dokumenty a oni wierzą na słowo że w paczce jest towar do którego te dokumenty wysłałeś.
-
Gap12
-
- Pochwały: 3
- Telefon:: Mlais
przez nobi » 3 kwi 2015, o 15:34
Witam.
Przesyłka o wartości 31$ zamówiona na aliexpress zatrzymana w środę przez urząd celny w Przemyślu.
Dziś dostałem pismo z nr magazynowym i informacją, że mam podesłać informacje o przelewie itp.
Przesyłka była oznaczona jako prezent. Czy nie da się już uniknąć vatu ?
-
nobi
-
- Telefon:: Samsung
przez blue_voyager » 3 kwi 2015, o 15:41
Nie da się uniknąć VATu, bo wiadomo, że nie był to prezent, nikogo nie oszukasz.
A następnym razem zacznij od poczytania FAQ.
-

blue_voyager
- VIP
-
- Pochwały: 239
- Ostrzeżenia: -1
- Telefon:: Jiayu S3
przez krysztan » 9 kwi 2015, o 13:32
WITAM,
Czy ktoś wie jak kończą się sprawy po których dostajemy list z kancelarii i ew. wyborze jednego z 2 wariantach opłaty (przyznania się do winy) ?
Dostałem list kupując 3 ubrania i teraz nie wiem cóż mam począć. Na zdjęciach nigdzie nie było metek brandowanych danym producentem.
-
krysztan
-
- Telefon:: blackberry
- ROM: 2
przez blue_voyager » 9 kwi 2015, o 13:33
Poczytaj wątek w którym piszesz. Takie sprawy były poruszane tu kilkukrotnie.
-

blue_voyager
- VIP
-
przez krysztan » 9 kwi 2015, o 13:45
Czytałem kilkanaście stron narzekania ale nie wyjaśnienia co z tym zrobić. Jakieś skróty ?
-
krysztan
-
przez blue_voyager » 9 kwi 2015, o 13:48
No sorry ale nie będę za Ciebie szukał. Skoro masz problem to poświęć kilkanaście minut na znalezienie rozwiązania.
-

blue_voyager
- VIP
-
przez krysztan » 9 kwi 2015, o 13:52
Rozwiązania brak, czas poświęcony większy niż Ci sie wydaje. Po to jest forum by szybciej znaleść wiadomość jeśli nie wiesz poczekam na odpowiedzi innych.
-
krysztan
-
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI