Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
5 lut 2015, o 20:23
Trololo... Potwierdzeniem przelewu jest elektroniczne potwierdzenie w postaci pliku pdf. Dostępne na stronie transakcji w systemie T Mobile.
Takie potwierdzenie na ważność na mocy ustawy i nigdzie nie trzeba dzwonić.
5 lut 2015, o 20:28
Dla płatności kartą nie możesz wygenerować sobie takiego potwierdzenia. I dotyczy to i karty $ i PLN.
Natomiast dla normalnych przelewów masz opcję pod daną transakcją i ściągasz sobie pdfa.
Ale dla transakcji robionej kartą to nie ma tej opcji.
I zanim napiszesz trolololo to najpierw się upewnij...
5 lut 2015, o 20:37
Przedziwne. Wcześniej w mBanku i teraz w T-Mobile bez problemu drukuje takie potwierdzenia przy płaceniu kartą.
5 lut 2015, o 20:40
może więc oświeć zatem wszystkich zainteresowanych, jak dokładnie krok po kroku takie potwierdzenie drukujesz?
5 lut 2015, o 20:44
Też się chętnie dowiem, bo ja takiej opcji w tmobile nie widzę. Potwierdzenie przelewu owszem ale nie potwierdzenie płatności kartą.
5 lut 2015, o 20:46
Nie ma . Ja pytałem na czat jest tylko wydruk miesięczny a do transakcji kartą jedynie telefonicznie bądź przez video czat
6 lut 2015, o 00:30
Wystarczy printscren z banku i taki sam ze sklepu, wklejamy to do open office, dopisujemy nasze dane, numer dowodu, pesel i zapisujemy to jako pdf. następnie wysyłamy to na maila WER, w tytule piszemy numer Księgi magazynowej
6 lut 2015, o 00:51
Dokładnie. Drugą opcją dla tmobile jest - wpisać w filtr coś żeby została nam jedna transakcja, rozwinąć ją, a potem wydrukować stronę do PDF.
11 lut 2015, o 16:01
taka rada, jak wysyłacie potwierdzenie w pdf to starajcie się to zmieścić na 1 stornię, bo dzisiaj już 2 telefon odbieram z UC bo nie ogarnęli że na jednej stronie miałem zrzut płatności, a na drugiej zamówienie :D
11 lut 2015, o 16:18
zamawiał z Was ktoś INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY?
zamówiłem 3 szt na użytek własny (dla szwagra i teścia). dzis ujrzałem status ZATRZYMANA W CLE. dowiedziałem się że nie mozna tego sprowadzać ze to podróbki, no ale teraz juz za poźno. Miał z Was ktoś taką przygodę z zatrzymaniem interfejsu? Bo nie wiem czy się wogle do tego przznawać czy liczyć na odesłanie do nadawcy o ile na serio to robią, czy może zapłacić cło, które mogę zapłacić ale zeby sie nie przyczepili ze to jakis "fejk"