Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Akcesoria do telefonów, tabletów i innych chińskich gadżetów

Re: Zakup słuchawek w Chinach - temat ogólny

Postprzez Adam B » 9 mar 2016, o 21:44

Witam, zbliża się wiosna, więc szukam dokanałowych słuchawek BT. Będę je nosił na spacerach z piesem. Obecnie używam i jestem zadowolony z Bluedio HT, tylko teraz da się je schować pod kaptur :mrgreen: Początkowo zastanawiałem się nad Bluedio Q5, ale wyczytałem, że są kiepskie. W tym wątku widziałem polecane QCYki. Które są lepsze QY8 czy QY7? I czy to są oryginały, bo brałbym chyba z tego sklepu:

http://www.aliexpress.com/item/Original ... b8ca4f324a
http://www.aliexpress.com/item/original ... e0d9462d09

Cena w tym sklepie wyjdzie prawie identyczna, bo jest -2$ przy zakupie za 20$. I jeszcze na koniec jedno pytanie - da się zdjąć te plastiki, które mają chyba pomagać trzymać się słuchawkom w uszach czy trzeba łamać? Bo nie wiem czy będzie to pasować do mojego kalafiorowego ucha :-P
Adam B

Telefon:: Xperia T3

Postprzez micho_m » 9 mar 2016, o 22:09

Na poprzedniej stronie wrzuciłem link do sklepu gdzie ja kupiłem. Tak jak pisałem gadają po angielsku i grają wyśmienicie. Ten sklep ma w swojej ofercie tylko rzeczy qcy i nazywa sie QCY Mall, nie wiem czy ma to znaczenie.

A te plastiki możesz zdjąć.
Ostatnio edytowano 9 mar 2016, o 22:11 przez micho_m, łącznie edytowano 1 raz
micho_m

Telefon:: iPhone

Postprzez Mlody85 » 9 mar 2016, o 22:10

Moim zdaniem 7 i 8 grają tak samo więc bierz te które bardziej Ci się podobają.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk
Mlody85
AKTYWNY

Pochwały: 1
Telefon:: Galaxy S4 Mini

Postprzez sygnet » 9 mar 2016, o 22:49

slavo22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak można słuchać na kablu, gdy bateria jest rozładowana.
sygnet

Telefon:: iPhone5

Postprzez Adam B » 10 mar 2016, o 00:06

micho_m napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wiem widziałem, ale ten QCY Mall ma dużo mniej punktów feedback i ogólnie to np. jest Bluedio Flagship Store, który jest raczej oficjalnym sklepem, a widziałem też sklep "Bluedio" na ali :-P Z tego sklepu co wkleiłem niby są w pudełkach z kodem do weryfikacji. Tak samo miałem ze słuchawkami Bluedio. Mogłem sobie "potwierdzić" oryginalność.

Mlody85 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ok dzięki. W takim razie raczej wezmę 7, bo wydają się mieć fajniejszy kształt, być mniejsze i takie bardziej "sportowo" wyglądające. Będą pasowały do dresów :mrgreen:
Adam B

Postprzez Mlody85 » 10 mar 2016, o 08:15

Zgadzam się, wyglądają bardziej sportowo. Jednak 8 mają dużo wygodniejszy przycisk. Jeszcze obczaj 11,mają pilota na kablu.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk
Mlody85
AKTYWNY

Telefon:: Galaxy S4 Mini

Postprzez Adam B » 10 mar 2016, o 21:28

W 11 nie podoba mi się ten "zaczep" na ucho ;-)
Adam B

Postprzez Herezja » 13 mar 2016, o 01:53

Obiecałem małą recenzję słuchawek Zircon. Przepraszam za formę i drobne błędy. Od dawna już nie pisałem dla ludzi tekstów a poniższy zbiór przemyśleń był sklecony w pracy na przerwie sniadaniowej. Słuchawki otrzymujemy w ładnym małym pudelku. Wewnątrz znajduje się tacka z plastiku, w którą wczepione są słuchawki a także dwa dodatkowe zestawy gumek do słuchawek. Dodatko kilka małych kartek zapisanych chińskim maczkiem i kartka typu zdrapka zapewne do sprawdzenia autentyczności słuchawek. Same urządzenie nabyłem w kolorze białym (są dostępne tylko białe i czarne). Wykonanie urządzenia jest na bardzo wysokim poziomie (jednym z najlepszych z jakim spotkałem się przez wiele lat użytkowania temu podobnych urządzeń). Kabelek jest w oplocie co zapobiega robieniu się supłów, same słuchawki są wykonane z nie do końca wiem jakiego materiału. Myślę, że jest to coś ceramicznego. Gumki są z bardzo miękkiego tworzywa dobrze tłumiącego dźwięki otoczenia a przy tym nie powodującego szybko dyskomfort. Końcówka kabla jest dość nietypowa ale wydaje się być solidna. Przypomina troszkę gwóźdź i kabel nie wychodzi bezpośrednio z góry tegoż gwoździa ale odrobinę niżej co zapewne zapobiega i utrudnia uszkodzenie. Może w końcu opiszę to co najważniejsze czyli moje osobiste odczucia jakie miałem po kilku dniach obcowania z muzyką płynącą ze słuchawek.
Odbiór muzyki stoi na bardzo wysokim poziomie nie osiągalnym w słuchawkach z jakimi miałem do czynienia do tej pory (przynajmniej nie w słuchawkach mobilnych przeznaczony do podpinania pod różne urządzenia) i napewno nie w cenie 15 dolarów. Muzyka jest bardzo szczegółowa, separacja na bardzo wysokim poziomie i najlepiej to odczuwam słuchając klasycznych instrumentów. Słucham właśnie dyskografię 2Cellos na spotify i nawet słyszę kiedy przyciągają smyczkiem po strunach. Słuchawki raczej są z rodzaju neutralnych czyli ani nie dysponuja za duża ilością basu ani sopranu. W sprawie odbioru innych typów muzyki niech wypowiedzą się inni. Słuchawki posiadają mały pilot na którym znajdziemy mikrofon o dobrej jakości i mały klawisz pozwalający na np odebranie rozmowy czy też zatrzymanie lub zmianę odtwarzanego utworu. Pilot znajduje się na kablu prowadzącym do prawej słuchawki. Z minusów jakie zaobserwowałem. Słuchawki otrzymujemy bez jakiegokolwiek klipsa, którym moglibyśmy przypiąć kabel np do koszuli co wymusza zakładanie słuchawek za szyję i tu pojawia się kolejny drobny problem. Do lewej jak i prawej słuchawki dochodzą takiej samej długości kable. W skrócie. Słuchawki na pewno są warte uwagi i polecenia.

Wysłane z mojego MX_Base przy użyciu Tapatalka

Pochwały przyznane za posta: 2
Herezja
VIP

Pochwały: 50
Telefon:: Huawei p10

Postprzez immil » 15 mar 2016, o 19:37

Może ktoś polecić jakieś słuchawki głównie do jazdy na rowerze? Oczywiście Bluetooth.
Ktoś testował poniższe? Są czegoś warte? Przede wszystkim czy nie wypadają

http://m.aliexpress.com/item/3257881929 ... sitedetail

Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka
immil

Pochwały: 2
Telefon:: LG G2

Postprzez Herezja » 15 mar 2016, o 19:46

Co najmniej kilka różnych słuchawek bluetooth było tu już polecanych te podane przez Ciebie o ile wiem nikt nie opisywał. Kup je i opisz (nie kosztują majątku) albo kup te, które były w tym wątku opisywane.
Herezja
VIP

Pochwały: 50
Telefon:: Huawei p10

Postprzez jacozz » 15 mar 2016, o 22:41

immil napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam te słuchawki są naprawdę niezłe, szczególnie patrząc na cenę. Jak prawidłowo założysz (wciśniesz odpowiednio te białe cóśki w małżowinę) to nie wypadają. Co do jazdy na rowerze to IMO dokanałówki za bardzo odcinają od otoczenia i można nie słyszeć nadjeżdżających pojazdów, spowodować wypadek lub zostać rozjechanym.
jacozz

Postprzez TrsTrs » 15 mar 2016, o 22:51

immil napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobrze Ci się jeździ ze słuchawkami dokanałowymi? Ja czułbym się dziwnie nie słysząc za plecami nadjeżdżających samochodów.
TrsTrs

Pochwały: 2
Telefon:: myPhone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria