Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez tmk10 » 30 kwi 2015, o 15:23

Według mnie Android w tym tablecie to taka ciekawostka, bo znaczna większość korzysta z Windowsa :-)
tmk10
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: A

Postprzez guwniak » 30 kwi 2015, o 15:48

Z windowsa się praktycznie nie da korzystać ze względu na ten bug ze zjadaniem baterii :/
guwniak

Telefon:: xd

Postprzez wladziu » 30 kwi 2015, o 20:12

guwniak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli nie ma jeszcze sposobu np. jakiegoś nowego dual biosu naprawiającego ten problem?

Czy wie ktoś jak wymusić w windowsie auto-wyskakiwanie dotykowej klawiatury podczas wpisywania?
Możecie polecić jakieś etui i dotykowe klawiatury z touchpadami do X98?
wladziu

Telefon:: Nokia N8

Postprzez dracsirk » 30 kwi 2015, o 23:29

wladziu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli nie ma jeszcze sposobu np. jakiegoś nowego dual biosu naprawiającego ten problem?

Czy wie ktoś jak wymusić w windowsie auto-wyskakiwanie dotykowej klawiatury podczas wpisywania?
Możecie polecić jakieś etui i dotykowe klawiatury z touchpadami do X98?

Autowyskakiwanie jest jeśli wlaczysz tryb tabletu. Mi ma Win10 nie zjada baterii a na win 8.1 tez nie miałem problemu - wersja c8j6 64gb dual os.
dracsirk

Pochwały: 1

Postprzez guwniak » 1 maja 2015, o 12:54

No u mnie na C9J8 wcina 5% baterii na godzinę w sleepmode na windowsie 8.1, jak się tego pozbyć?
guwniak

Telefon:: xd

Postprzez slawekxc » 1 maja 2015, o 17:55

U mnie na c9j8 Windows działa normalnie, nie zauwazyłem żadnego problemu z baterią.
slawekxc

Telefon:: mi3
ROM: miui polska

Postprzez tmk10 » 1 maja 2015, o 18:31

Byłby ktoś tak miły i przetestował czy działa na tym tabie Gothic? Obawiam się, że wyskoczy błąd związany z małym ekranem
tmk10
AKTYWNY

Postprzez ma4r11 » 1 maja 2015, o 18:47

tomas1395 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wywalilem aktualizacje usług. Teraz nie mogę jej zainstalować z powrotem bo oczywiście brak miejsca a żadne inne aplikacje praktycznie nie działają bez tego... Android w tym tablecie to jeden z najgorszych jakie widziałem. Oprócz pentagrama quadry może ale tam chociaż było wolno ale stabilnie tutaj nie wiesz czy warto tablet w ogóle zabierać na urlop czy się coś w nim wykrzaczy jakby co to weź najlepiej od razu laptop żeby go flashowac co 5 minut jak się popsuje. Teraz jeszcze przed usunięciem tamtego od jakiegoś tygodnia nie działa normalne wyłączanie tabletu muli na wyłączanie i nic się nie dzieje i może tak mulic aż do końca baterii kilka godzin. Jeśli ktoś chce ten tablet tylko do androida a czasem tylko do Windows to stanowczo odradzam. Mam nadzieje ze chociaż kopie aplikacji w titanium dam rade zrobić.
ma4r11

Telefon:: motorola

Postprzez tmk10 » 2 maja 2015, o 09:19

Przecież aktualizacje pobiera samoczynnie i ten błąd nie ma prawa się pojawić :shock:
Mam wyłączone automatyczne aktualizacje i po włączeniu byle której apki od Google, czyli dajmy na to GP pojawia się okno logowania, a potem stary layout sklepu. Wychodzę z GP, wchodzę ponownie i już jest wszystko cacy, ale niestety ostatnio to nie zadziałało
tmk10
AKTYWNY

Postprzez radekko » 2 maja 2015, o 13:49

Tableta nie rootowałem, na androida nałożyłem Nova launchera i jestem mega zadowolony. Windows śmiga jak należy, jedynie, nie można pozwolić sobie na jego ładowanie w czasie uzytkowania bo grozi przegrzaniem baterii (i zamknięciem się systemu), to faktycznie problem, ale nie całkiem dyskwalifikujący, kto używa tabletu jak kompa, lepiej nich zainwestuje w małego lapka.
Wszystko działa jak powinno, aplikacje chińskie, które można było odinstalować - po wstępnym przeglądnięciu - odinstalowałem. Bateria wytrzymuje wystarczająco. Jakość wyświetlacza super mega extra. Jedyna rzecz, jaka mnie zasmuca to miracast. Mój Measy A2W nie daje rady zbyt długo nadążać za wyświetlaniem obrazu w trybie mirror. Pomimo zejścia do rozdzielczości hd ready, nic się nie poprawia z płynnością przesyłu. Ktoś może walczył z tym tematem?
radekko

Telefon:: HTC

Postprzez majkel_94 » 2 maja 2015, o 16:16

ma4r11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wywalilem aktualizacje usług. Teraz nie mogę jej zainstalować z powrotem bo oczywiście brak miejsca a żadne inne aplikacje praktycznie nie działają bez tego... Android w tym tablecie to jeden z najgorszych jakie widziałem. Oprócz pentagrama quadry może ale tam chociaż było wolno ale stabilnie tutaj nie wiesz czy warto tablet w ogóle zabierać na urlop czy się coś w nim wykrzaczy jakby co to weź najlepiej od razu laptop żeby go flashowac co 5 minut jak się popsuje. Teraz jeszcze przed usunięciem tamtego od jakiegoś tygodnia nie działa normalne wyłączanie tabletu muli na wyłączanie i nic się nie dzieje i może tak mulic aż do końca baterii kilka godzin. Jeśli ktoś chce ten tablet tylko do androida a czasem tylko do Windows to stanowczo odradzam. Mam nadzieje ze chociaż kopie aplikacji w titanium dam rade zrobić.

Nie wiem co kombinujecie że takie cyrki się wam robią. Sam sobie zrobiłem partition.tbl szyte na miare, wgrałem light rom co się wtedy ukazał, z pierwszego posta patche na mikrofon i sklep, potem link2sd, druga partycja ext4 na karcie i wszystko śmiga - zero błędów aplikacji czy wyczerpującego się miejsca. Jedynie znany problem z szarpanym przewijaniem palcem, ale to dla mnie pikuś, bardziej mnie boli niskie DPI ikonek systemowych na paskach i nie tylko :P
majkel_94
VIP

Pochwały: 19
Telefon:: LeTV

Postprzez radko75 » 3 maja 2015, o 08:30

I ja zadowolony jestem z tableta teclast x98. Bez roota a śmiga jak ta lala. Tylko porządki po chińskich rodzicach potrzebne.
radko75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY