Sprawdzone sklepy w Chinach

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Sprawdzone sklepy w Chinach

Postprzez lagarto » 1 gru 2014, o 10:44

Ma ktoś jakieś doświadczenia ze sklepem BOB China LTD?

http://www.aliexpress.com/store/208050

11.11 zamówiłem u nich telefon; najpierw dali fałszywy numer trakingowy, potem mnie zwodzili, że wyślą jeszcze raz bo tamta przesyłka zaginęła. Do dzisiaj nie mam żadnego trackingu. Jestem cierpliwy dlatego nie zakładam jeszcze sporu (kuponów też szkoda) ale będzie mi raźniej jak ktoś z Was robił z nimi interesy i było wszystko w porządku. Da mi to jakąś nadzieję, że ten fon w końcu dojdzie.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez MarnyPopis » 11 gru 2014, o 21:52

Witam, czy ktoś korzystał już ze sklepu http://www.234buy.com? Chciałem zakupić u nich smartfona mają dobrą cenę i koszt przesyłki DHL.
Pozdrawiam.
MarnyPopis

Telefon:: Nokia E52

Postprzez p2i2o2t2r » 16 gru 2014, o 14:25

Mogę polecić sklep http://to2c.com/. Kupiłem telefon 1.12.2014r. przez paypal /zależało mi ze względów bezpieczeństwa/, telefon wysłany 8.12.2014r. przez NL Post /napisałem do nich, że chce przez NL/, doszedł 15.12.2014r., Na nalepce adresowej nie zaznaczono jako gift, ale sami wpisali kwotę 25 USD. Przesyłka przeszła przez WER Warszawa, ładna zielona pieczątka Urzędu Celnego, że dopuszczony i wszystko gra. Przesyłka dobrze zapakowana, same pudełko i dodatki oklejone grubo folią.
p2i2o2t2r

Telefon:: xiaomi redmi note

Postprzez muszyna2 » 7 sty 2015, o 13:38

Panowie zamawiając coś w coolicool trzeba im coś pisać na temat wysyłki czy sami wysyłają jako gift z obniżoną kwotą? Jakie generalnie macie ostatnie doświadczenia z coolicool i 1949deal? Któryś bardziej polecacie? Pytam ponieważ do tej pory zamawiałem tylko na ali. Pozdrawiam
muszyna2
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez evvlin » 24 sty 2015, o 07:58

Witam.
Mam order na telefon w www.1949deal.com. Wisi od tygodnia processing.
Chciałbym z niego zrezygnować. Płacone paypall.
Czy po reorder i usunięciu telefonu z zamówienia będę mógł wybrać zwrot paypall? Czy może obowiązkowe bedą talony?
evvlin

Telefon:: SAMSUNG

Xiaomi Note 4G LTE - zakup Antelife -POLECAM!!!

Postprzez Trolo » 31 sty 2015, o 11:53

Witam,

Zakupiłem jakiś czas temu w/w telefon. Wybrałem dodatkową opcję za 7$ - ubezpieczenie od opłat celnych, VAT itd. Byłem sceptycznie nastawiony - wiadomo, Chińczycy lubią obiecywać, a robią swoje. Jak zwykle z moim szczęściem bywa, telefon trafił na VAT. Zwróciłem się o zwrot do Antelife - początkowo szli w zaparte "Nie wykupiłeś ubezpieczenia, możemy najwyżej dać 500pkt". Wysłałem skany potwierdzenia zapłaty na poczcie, screeny zamówienia i jasno napisałem, że chcę full refound. Po 2h miałem kasę na paypal spowrotem :) Także polecam wszystkim, jak wiemy celnicy teraz muszą zamknąć budżet i są cięci na telefony, bo są drogie.
Trolo

Pochwały: 7
Telefon:: Coolpad F1

Re: Opłaty celne za towary sprowadzane z chin

Postprzez Pirzu » 1 lut 2015, o 13:09

Czyli singapore post? Czy temu sklepowi http://www.aliexpress.com/store/1153179 można ufać?
Pirzu

Pochwały: 19
Telefon:: Nokia

Re: Opłaty celne za towary sprowadzane z chin

Postprzez mortimer » 1 lut 2015, o 13:49

Pirzu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wg mnie można spokojnie kupować tym bardziej, że klienci z polski dali pozytywny feedback.
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez piero2224 » 1 lut 2015, o 16:23

Witam.

Planuję pierwszy zakup poprzez aliexpress, poczytałem trochę, pogrzebałem tu i tam i napaliłem się na Lenovo k900. Poprzeglądałem różne sklepy i postawiłem na ten:
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 6.html?s=p

Miał ktoś styczność w w/w sklepem? JeEst sens tam kupować czy za duże ryzyko? Jestem świeży w tym temacie.
piero2224

Telefon:: Lenovo k900

Postprzez blue_voyager » 1 lut 2015, o 16:28

Feedback nie jest jakiś olśniewający, ale nie jest też dyskwalifikujący. Dużo opinii przy kupnie tego telefonu i jeśli gorsze to dotyczące raczej czasu oczekiwania, co jak wiadomo nie musi zależeć od sprzedawcy. Jeśli cena atrakcyjna, to możesz kupować.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI