Sprawdzone sklepy w Chinach

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Sprawdzone sklepy w Chinach

Postprzez fake4r » 1 lut 2015, o 16:54

Poszukaj kolego innego sprzedawcy, bo ten ma trochę tych negatywów i neutrali. Nie warto potem sobie pluć w brodę
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: Opłaty celne za towary sprowadzane z chin

Postprzez fredek7 » 3 lut 2015, o 19:22

Pirzu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Potwierdzam jakość obsługi u nich. Brałem u nich Note z przesyłką FedEx zamówione w piątek w środę miałem w domu bez Vat
fredek7

Pochwały: 1

Postprzez pavcio » 22 lut 2015, o 19:04

Co sadzicie o banggood.com?
Wysylka bezpłatna przez air parcel register, czyli co to? Nie wiadomo co to za poczta... Priority direct mail za 14,60 $...
Warto tu kupować?
Fakt działają kody znizkowe ale czy to dobry sklep? Nie mogę znaleźć feedbacków... :-/
Jak ktoś wie cos na ten temat proszę o napisanie bo już mam mentlik w głowie :roll:
pavcio

Telefon:: sony

Postprzez TLasky » 22 lut 2015, o 19:27

Jeśli chodzi ratingi na portalach oceniających sklepy to jest wysoki, zamawiałem u nich jeden przedmiot i nie mam najmniejszych zastrzeżeń- wszystko było na naprawdę dobrym poziomie :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Postprzez pavcio » 22 lut 2015, o 19:38

Czytałem opinie i zdania są podzielone, hehe jak zwykle...
Z telefonami wałka nie będzie? Kurde nie widzę ile oni ich mają... Wiesz, nie chcę zamrozić kasy...
A jak już to jaka najpewniejsza opcja wysyłki?
pavcio

Postprzez TLasky » 22 lut 2015, o 20:15

Ja tam wziąłem najprostszą, bezpłatną z trackingiem i doszło w miarę szybko (naliczono mi VAT) i bez problemów, co do ratingów

https://pl.trustpilot.com/review/www.banggood.com (co zabawne jako pierwsze pojawia się jakaś turbo negatywna opinia :-D).

http://www.resellerratings.com/store/BangGood

żeby nie było, że jestem gołosłowny :-). Generalnie jak będą mieli coś fajnego to z chęcią jeszcze raz u nich kupię :-).

A co kupujesz jeśli można spytać? :-)

T.

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Postprzez pavcio » 22 lut 2015, o 20:26

Jakoś tak uparlem się na lenovo k3... Wiesz ten cytrynowy telefon
Chciałem go kupić na geekbuying ale teraz go nie ma, jest jedynie z białą klapka za ponad 160$, wiec sorry
pavcio

Postprzez TLasky » 22 lut 2015, o 21:34

pavcio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kalkulujesz cenę z VAT-em?

T.

TLasky
VIP

Postprzez pavcio » 22 lut 2015, o 22:18

No tak licze się z opcją vatu ale na banggood wyjdzie mi max 150$
Chyba ze masz jakiś swój pewny sklep co by go miał w lepszej cenie... ;-)
pavcio

Postprzez TLasky » 22 lut 2015, o 23:11

pavcio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przepatrzyłem sprzedawców u których kupuje i niestety nie :-( wszędzie mniej więcej ten sam poziom (ok. 150$).

T.

TLasky
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI