Propozycje zmian na forum?
27 sty 2016, o 15:48
z załącznikami to jest też problem bo one by spowodowały, że wielkość strony/forum rosłaby w zastraszającym tempie, to by szło szybko w gigabajty.
27 sty 2016, o 15:59
To jest raczej mit ;)
Mam 9 forów internetowych i w żaden sposób ten problem mi nie doskwiera.
A jak weźmiemy pod uwagę ceny hostingów, to to są śmieszne pieniądze tak naprawde ;) a mamy treść forum która nie przepada.
27 sty 2016, o 16:21
To racja, teraz takie obszerne dyski się dostaje w zestawie na hostingach, że miodzio. A obrazki itd, hmmm. W GB poszłoby na pewno, ale takie 500 GB by wystarczyło?
27 sty 2016, o 16:27
Pare giga starczy :P Moje dwa największe fora zajmują (razem z plikami) po 1.1GB :) Jedno jest wielkości telchina, drugie jest znacznie mniejsze, ale motoryzacyjne - więc sporo fotek aut, części, itp lata po forum.
Dawne forum uczelnianie - 500MB
Dlatego napisałem, że posiadanie dużego dysku to mit jeśli chodzi o trzymanie załaczników dla forum.
27 sty 2016, o 19:06
Obecnie ktoś wie na jakim hostingu stoi forum? OVH ma ciekawe oferty, na pewno jest bardzo stabilne, przynajmniej VPS od nich jest superowy.
27 sty 2016, o 19:17
Wy tu o zbędnych załącznikach nawijacie, a limit 60 wiadomości w skrzynce jaki był taki jest

.
27 sty 2016, o 20:19
Racja, nie można tego dać do około 1000? :D
27 sty 2016, o 20:23
A tak z ciekawości spytam, po co? Archiwizujecie te wiadomości na pamiątkę? Wystarczy, że ustawicie opcję, żeby w razie zapełnienia skrzynki najstarsze wiadomości były automatycznie usuwane i nie ma problemu z przyjmowaniem nowych PW. A jak juz potrzebujecie, jakieś wiadomości zachować, to jest opcja archiwizacji.
27 sty 2016, o 21:33
Szczerze to nie wiedziałem, że można ustawić opcje usuwania starszych :D
27 sty 2016, o 21:50
Której nie będę używał. Jak korzystać z tej archwizacji? Nie widzę tej opcji.