przez nastar » 9 lip 2018, o 19:06
Szukam telefonu:
Cena (bez VAT):do 300/320$
WIelkość ekranu/Rozdzielczość: najlepiej coś koło 5.5" (około 15cm wysokości)
Ilość RAM/ROM: min4GB/64GB
Preferowane marki: Xiaomi (MIUI przypadło mocno do gustu, kilka modeli w domu, ze wszystkich zadowoleni)
Miejsce zakupu: Chin
Wymagania: dobry przy pracach z arkuszami kalkulacyjnymi, dokumentami, do pracy, wygodny przy oglądaniu filmów, przeglądania sieci, do komunikatorów, do wideorozmów i robienia zdjęć z wakacji (nie zawsze aparat pod ręką), zamiast nawigacji, przynajmniej raz w miesiącu, sporadyczne gry
Opis: Po ponad 3 latach korzystania z Mi3 czas na zmianę. 2GB RAM oraz Snap800 nie dają już rady przy codziennym korzystaniu (może coś nie tak ze sprzętem).
Początkowo myślałem o Mi Mix2, ale nie wiem jak to z tymi aparatami w nim. Mi8 SE... W zasadzie niewiele wiem o nim, a i cenowo różnie bywa.
Jeśli ktoś miałby coś do polecenia w tych widełkach z innych firm, nie zamykam się tylko na Xiaomi, chociaż MIUI wrzucałem dawno temu na leciwą Xperię i też był przyjemny.
Wymagań nie mam zbyt dużych, a każdy tel od obecnego będzie lepszy, jednak te 1000-1300zł, to nie dostaję za darmo więc wolałbym z głową wydać pieniądze. Może warto poczekać, miesiąc na coś nowego?