Redmi Note 3/3 PRO bardzo ostatnio straciły. Bardzo negatywnie wypowiedział się o nich Acid z MIUI Polska, który serwisuje te fony dla ibuygou. Ponoć padają strasznie i w większości poważne rzeczy. Nie zaryzykowałbym bez gwarancji - teraz już nie. Mi4c ponoć też, ale nie na taką skalę jak powyższy. Gość ma bardzo duży autorytet w Xiaomi, więc nie ma powodu mu nie ufać.
Honor 7 i Galaxy 5 (2016) to świetne fony. Oba dostępne z polskiej dystrybucji w tym przedziale cenowym. Honor ma trochę lepszy proc, a A5 (6) ma zdecydowanie lepsze czasy pracy na baterii (rzekłbym, że szokująco dobre) i ciut lepszy aparat, oraz stabilizację optyczną. A5 jest ładniejszy, ale ma z tyłu szkło - tak jak to teraz nowa moda przewiduje we flagowcach (choć to nie flagowiec). Honor będzie też trochę płynniej chodził.
Sam wybrałem A5 - ze względu na lepszy aparat, ale Honora 7 planuję też kupić mojej lepszej połówce.
Mocno zastanawiałem się też nad Mi4c, ale jednak przegrywa aparatem z oboma i gwarancji brak. Mi4c ma zdecydowanie lepszy procek i śmiga ładnie, ale wartościową u nas gwarę na niego oferuje raczej tylko sklep ibuygou, a mają go oni w tej chwili w dość wysokiej cenie (250$). Jeszcze tydzień temu był w promocji za 210$ z wysyłką z Europy i polską gwarancją, co było dobrą ofertą.
Moja córa chce teraz właśnie Mi4c, ale kupię jej tylko jeśli w tym sklepie znów będzie dobra cena.