przez Belv » 15 sie 2016, o 16:35
Cześć wszystkim,
Jakieś 2 lata temu oddałem tu ostatniego posta w którym doradziliście kupno Zenfone 5, mam go już 2 lata, ostatnie pół roku zaczyna mnie irytować, ale nie zmienia to faktu, że był to dobry zakup. Teraz odwiedzam Was ponownie, bo potrzebuję pomocy przy zakupie następcy.
Cena: do 1000 zł
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: 5, jeśli się znajdzie coś większego, ciekawszego, to mógłbym ustąpić / Full HD
Ilość RAM/ROM/Procesor: 3 lub 4 / 16 lub 32 . Procek dobry , aby sobie radził w tej klasie telefonu
Dual/Single sim: Dual Sim
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): obojętnie, dobrze byłoby z Polski
Wymagania (parametry, funkcje): duża bateria , LTE
Opis:
Przejrzałem połowę tematu i jestem zmieszany, bo od samego początku byłem przekonany do zakupu jakiegoś chińczyka, na początku wpadł mi w oko Redmi Note 3 Pro oraz Mi4c, później przeczytałem o ich awaryjności, polecaliście też Samsunga 5A (2016) i Honor 7. Sam już nie wiem, przy Zenfonie nie miałem gwarancji i gdy była usterka musiałem gnać do serwisu (złącze baterii), z wymianą digitizera poradziłem sobie sam, co nie zmienia faktu, że gwarancje warto mieć. Nie wiem czy warto dołożyć więcej i kupić w PL, czy szukać czegoś wydajniejszego z Chin. Od telefonu oczekuję dobrego aparatu, długiej pracy na baterii, raczej nie gram w gry, jak już coś to mało wymagające, łatwego przeglądania internetu. Co polecicie?