Bateria trzyma nadspodziewanie dobrze, lepiej dużo niż np w lg flex 2, który miałam wcześniej i o niebo lepiej niż w samsungu s6 edge, który był poprzednikiem mojego pro 5 :).
Szybkie ładowanie dodatkowo jest naprawdę szybkie, ponad godzina i telefon od zera jest naładowany.
Rzeczywiście jedyną wadą jaką zauważam jest brak OIS, daję się we znaki w ciemnych zdjęciach we wnętrzach (imprezy :)).
Za to szybkość, płynność, responsywność i brak grzania w każdej sytuacji (włącznie z graniem w gry typu real boxing 2, Riptide gt2 czy Oddword) są imponujące.
Acha ekran amoled (podobno produkcji Samsunga) plasuje się wg mnie pomiędzy flex2 a s6 edge. Jest równo podswietlony, nie ma ziarna i przebarwień, ale kolory dla mnie mogłyby być bardziej intensywne.
Za to dotyk to coś co powoduje extra tzw. Wrażenia użytkownika. Żaden telefon, który miałam (sony z2, Z3, htc one m8, lg flex 2, samsung galaxy s6 edge) nie reagował tak super na dotyk, wystarczy muskac nad ekranem, palec może być pod dowolnym kątem (przy dużym telefonie przewijam strony góra/dół bokiem kciuka). Równocześnie nie ma przypadkowych dotknięć, flex2 był podobny, ale trochę gorszy pod tym względem. Tragicznie wypadał dotyk w S6 edge - tępy, trzeba było naciskać wręcz i to czubkiem palca, co z tego, że ekran piękny, jak jego obsługa nie w porządku. W grach doprowadzało mnie to do szału.
Wysłane z mojego PRO 5