Smartfon do 1000-1200zł

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Smartfon do 1000-1200zł

Postprzez Kondzio1 » 29 lut 2016, o 20:57

Cena (bez VAT): maks 1300
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: maks 5.2 cala
Ilość RAM/ROM/Procesor: bez większego znaczenia, jak najlepszy
Dual/Single sim: mile widziany dual
Preferowane marki: brak
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): raczej Polska
Wymagania (parametry, funkcje): dobra bateria i aparat, aktualne oprogramowanie, czytnik linii papilarnych, obsługa lte
Opis:
Witam, poszukuję telefonu do maksymalnie 1300 złotych. Najważniejszy jest dla mnie rozmiar ponieważ 5.5 calowy telefon jest dla mnie za duży. Kolejną istotną kwestią jest aparat- nie oczekuję tutaj zdjęć na poziomie lustrzanek lecz miło by było by robione zdjęcia były na przyzwoitym poziomie, jeśli chodzi o nagrywanie to nie mam specjalnych wymagań. Bateria- przydało by się by wytrzymywał dwa dni, telefonu używam głównie do internetu średnio 1.5 godzinny dziennie. Slot na karty SD nie jest konieczny jeśli telefon będzie posiadał co najmniej 32 gb pamięci wbudowanej.Z bajerów to chętnie bym przytulił czytnik linii papilarnych.
Nie miałem nigdy styczności z telefonami typu Xiaomi Meizu itp lecz nie miałbym przeszkód w zakupie takiego smartfona.
Kondzio1

Telefon:: Motorola Moto G

Postprzez tomikitwo » 29 lut 2016, o 22:19

Honor 7

Wysłane z mojego NX506J przy użyciu Tapatalka
tomikitwo
AKTYWNY

Pochwały: 29
Telefon:: 3310

Postprzez Flyagaric » 29 lut 2016, o 22:26

Mi4c, a niedługo może nawet Mi4s w mniejszych rozmiarach. Na razie jest tylko 64GB i jest ponad budżet. Mają wyjść wersje mniejsze.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez kulinski » 2 mar 2016, o 09:43

Siemacie,
Pod koniec grudnia sprawiłem sobie Mi4c, z którego generalnie jestem zadowolony, ale korci mnie na jakąś zmianę. Przed zakupem biłem się z myślami pomiędzy Mi4c, Meizu mx4 pro, i 1+2. Wygrało Xiaomi, ale jak pisałem - każda zmiana zawsze na plus :) Teraz chciałbym coś z mniej obciążającym ram OSem. Ekran nie ma większego znaczenia (tak do 5.5 cala powinno być okej). Reasumując:

Cena (bez VAT): maks 1200 (względnie wymiana za mi4c)
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: maks 5.5 cala
Ilość RAM/ROM/Procesor: 2/3/4, byle nie ścinał. w ogóle :)
Dual/Single sim: bez znaczenia
Preferowane marki: brak
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): Polska
Wymagania (parametry, funkcje): czytnik byłby spoko opcją. aparat zadowalający, muzyka również. bateria i wykonanie jest ważne
Opis: Pod koniec grudnia sprawiłem sobie Mi4c, z którego generalnie jestem zadowolony, ale korci mnie na jakąś zmianę. Przed zakupem biłem się z myślami pomiędzy Mi4c, Meizu mx4 pro, i 1+2. Wygrało Xiaomi, ale jak pisałem - każda zmiana zawsze na plus :) Teraz chciałbym coś z mniej obciążającym ram OSem. Ekran nie ma większego znaczenia (tak do 5.5 cala powinno być okej).
kulinski

Telefon:: nexus5

Postprzez filip37 » 3 mar 2016, o 09:42

Cena (bez VAT): do ok. 300$ +/- 50$ jeżeli będzie sens
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: najlepiej w okolicach 5.5" ale troche mniejszy i większy tez może byc
Ilość RAM/ROM/Procesor: na jakiś suchych liczbach mi nie zależy, ważne żeby płynnie śmigało wszystko, w gry gram raz na rok wiec nie jest to wyznacznik jakiś
Dual/Single sim: może byś single / bez różnicy
Preferowane marki: najlepiej coś znanego typu xiaomi, meizu itp ale wszystko rozpatrze
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): chiny
Wymagania (parametry, funkcje): dobry aparat przedni i tylni, w miare dobra nakładka na androida lub czysty android jeżeli są takie telefony
Opis: Dodatkowo chciałbym aby telefon był w metalowej obudowie i nie był zbyt gruby. Liczy się dla mnie też wygląd, stąd będzie to jakiś wyznacznik. Aparat potrzebuję stosunkowo dobry, ponieważ czesto go używam.

Mam nadzieję, że coś się znajdzie w tym przedziale cenowym. Nie zależy mi na czasie, więc mogę poczekać na jakąś premierę lub sprzedaż, która się rozpocznie za jakiś czas.

Pozdrawiam
filip37

Telefon:: m7

Postprzez Daniu » 17 mar 2016, o 20:44

Witam,

chciałbym kupić telefon w podanym przedziale cenowym:

Cena (bez VAT):1000 zł
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: 5'/1920x1080
Ilość RAM/ROM/Procesor: 3/32
Dual/Single sim: bez znaczenia
Preferowane marki:Xiaomi, Elephone, Meizu, LeTV
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): Polska
Wymagania (parametry, funkcje):aparat więcej niż 13 Mpix,
Opis: Jeśli ktoś będzie tak łaskawy i odpisze mi podając kilka propozycji będę wdzięczny.

Pozdrawiam
Daniu
Daniu

Telefon:: Nokia

Postprzez master2007 » 20 mar 2016, o 12:20

Daniu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam też szukam telefonu według tych wymagań poza miejscem zakupy - mogą być chiny. Aktualnie posiadam Xiaomi mi4 od dobrego roku i czas na zamiany :) Myślałem nad mi 4s ale w tej cenie ciężko będzie. Zastanawiałem się też nad LeTv 1s x500 ale jednak to jest już 5,5" - jak dla mnie za duży chyba że ktoś się wypowie odnośnie wymiarów tego telefonu do mojego mi4. Zależy mi też na czytniku linii papilarnych w telefonie.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
master2007

Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 3 6/128
ROM: Miui 10

Postprzez leoxxx » 20 mar 2016, o 15:20

Do 1000zł macie Meizu MX5 32GB.

Wymiary jak na 5,5 cala są niesamowicie małe. Wiele 5 calówek będzie bardziej odczuwalna w kieszeni niż MX5.
Przy tym nadal dość wydajna bateria 3160mAh !
Bardzo dobry aparat.
Przyzwoity dźwięk, głośny zewnętrzny głośnik.
Oraz AMLED.
Porównanie zdjęć smartfonów: http://fotosmartfon.blogspot.com/
leoxxx
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Meizu MX5

Postprzez master2007 » 21 mar 2016, o 08:31

leoxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A coś innego? :) Za bardzo flyme mi nie podchodzi - moja dziewczyna ma m2 mini.
master2007

Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 3 6/128
ROM: Miui 10

Postprzez Flyagaric » 21 mar 2016, o 11:43

W twoim przypadku, to tylko Mi4s. Jak wyjdzie wersja 32GB, to powinna mieć lepszą cenę. W 5-ciu calach jest bieda. Mi4c to zbyt mały upgrade by go rozważać.
Albo Mi5, ale jeszcze drożej. Oba telefony są w tym momencie za wysoko wycenione, jako nowości. Dodatkowo, ogromna ilość zamówień na Mi5 w Chinach powoduje, że ten fon szybko nie stanieje.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?