przez dash4 » 28 gru 2013, o 18:34
Panowie, przeglądam forum, pilnuję informacji w necie i nadal nie jestem upewniony co do tego jaki tel wybrać.
Moje preferencje trochę się zmieniły, nadal będę czekał do końca stycznia, połowy lutego jako że liczę na to że w tym okresie pojawią się już nowości na 2014 oraz zakończy się chiński nowy rok (chyba na przełomie stycznia i lutego?)
Tak jak wspomniałem przeglądam net i szukam czegoś konkretnego- ale domyślam się że mogłem coś przeoczyć..
Dlatego może ktoś nakierował by mnie co spełniało by moje wymagania:
-Rozmiar 4-5" - najlepiej 4,5"
-Rozdziałka 1280x720
-4 rdzenie- najlepiej Qualcom
-GPS - bardzo ważna opcja bo dużo jeżdżę -dlatego ten Qualcom( MTK ponoć mają problemy jakieś z gps i są bez Glonasu?...)
- aparaty dla mnie nie są aż tak ważne, aczkolwiek dobrze by było jakby mogły zrobić wyraźną fotkę w dzień np: tablicy budowlanej :P (wiadomo jak wygląda:P)
- Dobra bateria- w tym względzie chciałbym coś w okolicach 2500
- Oczywiście wsparcie- nie chciałbym aby telefon został pozostawiony sam sobie.
- Firma sprawdzona i pewna.- ta sprawa wiąże się ze wsparciem- a przynajmniej taką mam nadzieję.
- RAM - dobrze by było 2gm ale 1 też nie jest źle.
- LTE- chciałbym aby było obsługiwane.
- Aero mnie nie interesuje
- Dobry zasięg WIFi
- DUAL SIM- jeślie telefon z chin to tylko dla tego rozwiązania. Nie musiałbym nosić 2ch tel.
W sumie to tylko jak kolega wczesniej wspomniał- brakuje tylko zmywarki- ale może akurat ktoś coś ciekawego znalazł, lub coś w tym stylu wyjdzie w nowym roku- max do marca 2014 ??
Prosiłbym o podawanie modelów które spełniały by te wymagania- szczególnie tych które jeszcze nie wyszły, bo ofertę tegoroczną raczej już znam i nadzoruję.
Pozdrawiam
Dosiego Roku