przez Piterr » 30 maja 2014, o 15:21
Witam!
To może i ja się dołączę. Szukam w sumie takiej trochę zabawki-telefonu i doszedłem do wniosku, że sprzęt z Azji też da rade, a nawet trafi się jakiś lepszy w tej samej cenie, niż te spopularyzowane marki.
W telefonie najbardziej interesuje mnie dobra wydajność pod kątem gier, Internetu oraz filmów, a więc i bateria(raczej tak 3000 mah, a im więcej tym oczywiście lepiej) i ekran(raczej FHD) powinny być przyzwoite. Ekran w rozmiarach 4-7-6,5 cala. Aparat i kamera nie są dla mnie ważne. A no i jakość muzyki jeszcze. Nie jestem jakimś zagorzałym melomanem, ot słucham sobie często podczas podróży muzyki, ale nie chciałbym żeby pod tym względem telefon był tragedią. Miłym dodatkiem będzie 4g, aczkolwiek taki z niej użytek w Polsce, że nie jest niezbędne, ale 3g obowiązkowo, to wiadomo ;P. Ostatnia sprawa to dostępne miejsce. Jeśli nie ma możliwość poszerzenia pamięci to minimum 32 gb, jeśli jest, to nieważne ile, byleby co najmniej karte 32 gb obsługiwało. W oko wpadły mi 2 modele ZTE(Grand SII i Nubia X6) i lenovo k910 wersja mono sim z lte, ale niestety przez 16 gb bez możliwości poszerzenia wykluczam... Co myślicie o tych 2 modelach? czy ktoś z was użytkuje? Jeśli macie jakieś inne propozycje fajnych modeli to czekam ;) Pozdrawiam