pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Smartfon do 1000-1200zł

3 sty 2019, o 21:08

SpeedoFST napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zadzwoniliby, to bym im pożyczył.

Kurde ciekawe czy zdobędą tą kasę i włączą za 2 miesiące :D Wtedy troche licho będzie... Tak jak mówię ja często jestem na różnych wypizdowach z telefonem i wtedy internet musi banglać a jak było te B20 to banglał lepiej niż na telefonie bez tego pasma.

3 sty 2019, o 21:29

Rura napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Cholera, no i pomogłeś mi gdzieś wyczytałem czyjś komentarz że jedna wersja ma 800mhz i faktycznie wersja L21 ma B20, wszystko już wiem dzięki Tobie i twoim dwóm linkom szanowna ruro :)

4 sty 2019, o 09:06

SpeedoFST napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Bzdura. Na ten moment po wyłączeniu tylko plus tego nie ma. Pozostali operatorzy mają już grubo powyżej 6tys stacji z tym pasmem. I o ile w Playu to przeważnie poza miastami jest jeszcze l1800 i l2100 o tyle wiejskie stacje T-Mobile i Orange jedyne pasmo LTE mają na 800MHz.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

4 sty 2019, o 09:50

Kurde... Tak to jest na forum wejdzie ktoś kto pojęcia nie ma i wprowadza innych którzy nie mają pojęcia w błąd.

19 sty 2019, o 11:12

Czy chwilę obecną dostanę coś lepszego niż Xperia XZ1 ? Tylko telefonów z polskich sklepów z fakturą , chce kupić ją w x-kom na firmę i wychodzi 850. Zależy mi na wodoszczelności, głośnikach stereo, najlepiej Snap 835 lub lepszy, dobrej baterii, dobrym LCD, no i żeby nie było za duży , wymiary Xperii to max. No i aparat musi być dobry. Xperia chyba spełnia wszystko , będzie coś lepszego w tej cenie ?

19 sty 2019, o 15:28

Gdyby nie lotnisko pod i nad ekranem bym się zgodził, że XZ1 to dobry wybór a tak poleciłbym jednak LG g6

21 sty 2019, o 17:17

Sam mam teraz mega dylemat między Mi Mix 2 i Honor Play - oby dwa dostane do ~1100zł i więcej bym nie chciał wydać.

Który wg was lepszy zależy mi na:
NFC
wydajnosci
ekranie
aparacie

I oglądając recenzje wychodzi, że wszystko mają porównywalne i ciekawi mnie który ma lepszy aparat. Ktoś ma porównanie?

22 sty 2019, o 14:25

jeedek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podepnę się pod to pytanie, mam ten sam dylemat i też zastanawiam się pomiędzy tą dwójką.

25 sty 2019, o 22:05

Ja kupilem honor play.
Bedzie to nastepca Zuk Z1.
Czy dobrze zrobilem, dowiem sie za okolo 1 miesiac.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka

26 sty 2019, o 18:58

bandit napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Warto było z chin?

Miałem ZUK Z1 w custom romem był to genialny sprzęt, aparat tylko tragiczny choć ten w Honor Play tez jest cienki niestety. Ale poza aparatem nie ma na co narzekać dobra bateria, bardzo dobry wyświetlacz i super wydajność to jego najważniejsze zalety.

26 sty 2019, o 19:07

Jesli chodzi o sprzet, to tak z chin z ali. Wersja COR-L29

Co do ZUK z1 to wszystko sie zgadza,
Czytnik linii papilarnych zaniemogl, przycisk home rowniez. Do tego bateria po 3 latach ma juz kaprysy. Ale jako caloksztalt fajny sprzet. O dziwo przez te 3 lata wyswietlac nie pekl za to peklo chyba z 5 szkieł ochronnych :) b20+nfc w tym telefonie i mamy 'idealny' sprzet.

Rom ktory uzywam aktualnie to lineage 15.1

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka

28 sty 2019, o 14:08

Podłączam sie także :)
Mam zamiar mienić telefon. Na oku mam właśnie Honor Play i Xiaomi Mi Mix 2.
Czy wiecie może jak z Updatem dla Mi Mix 2 do Android Pie?
Gdzieś wyczytałem że dostanie w pierwszym kwartale 2019. A więc do marca.
Jak to wygląda z aktualizacjami na Europe, na Polske. Jeśli ktoś sie orientuje to proszę o odpowiedz.
Z tego co zauważyłem użytkownicy forum umieją wgrywać ROMy, dla mnie to czarna magia, no i boję sie popsuć telefon :)
Odpowiedz