[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez piryt » 11 kwi 2014, o 13:38

Bajur napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mojego 4076 nie ma jeszcze, ale z doświadczenia wiem, że najwięcej przesyłek z Chin listonosz przynosi mi w poniedziałek, więc może i tym razem tak będzie.

Inna sprawa, że nie bardzo rozumiem, co wy tak się stresujecie i ciągle sprawdzacie te statusy. To nie przyspieszy przesyłki. Przesyłki z Chin idą od ok. 10 dni do nawet 80. To jest całkowicie losowe. Kupić zapomnieć i ucieszyć się jak listonosz przyjdzie. Średnio do mnie dochodzą w 3 tygodnie, ale rekordzista przekroczył 60 dni.
piryt

Postprzez kr1s1983 » 11 kwi 2014, o 13:42

powiedzcie mi jak sprawdzacie te dispache? ja patrze na sledzenie poczty mam wyslanie SR2 27.03 i dalej cisza.
kr1s1983

Pochwały: 2
Telefon:: Xperia J

Postprzez basa » 11 kwi 2014, o 13:45

Kupić i zapomieć ? Rozumiem jak ktoś kupi gadżety za kilka dolarów ale w przypadku droższego sprzętu warto kontrolować statusy i terminy by nie obudzić się z ręką w nocniku bo minął czas na rozpoczęcie sporu czy reklamacji w Paypal.
Rada więc słaba :)
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez benggun » 11 kwi 2014, o 13:51

przed chwilą zmienił status 4077 sr2, mnie też już wpadło na WER warszawa
paczka nadana 29.03
teraz tylko czekać żeby przeszło bez cła WER zabrze :))
mam nadzieję, ze jedna będzie z głowy :) w drodze jeszcze 5 paczuszek, zatem będę jeszcze tu narzekał ;)
benggun

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE V970
ROM: BRUNO

Postprzez piryt » 11 kwi 2014, o 13:59

basa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na spór to jest 45 dni w przypadku PayPal lub 60 dni na Alie. Dosyć dużo czasu. Wystarczy zapisać sobie datę, ustawić alarm, czy cokolwiek innego i po sprawie. Zresztą Alie samo wysyła na mail'a przypomnienie. A ludzie sprawdzają sobie status co chwila i się żalą w tym wątku, że status się nie zmienia, a minęło ledwie dwa, czy trzy tygodnie. Szkoda nerwów. Jakby w normalnym życiu było za mało stresu i problemów. Zamawiając z Chin bierzcie poprawkę, że towar może iść nawet 60 dni.

Dodam jeszcze, że przewoźnik, czasem ma znaczenie, a czasem. To również losowe, ale osobiście nie lubię China Post, bo subiektywnie wydaje mi się najbardziej opieszała.
piryt

Postprzez bartazzz » 11 kwi 2014, o 14:13

piryt napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na spór to jest 45 dni w przypadku PayPal lub 60 dni na Alie. Dosyć dużo czasu. Wystarczy zapisać sobie datę, ustawić alarm, czy cokolwiek innego i po sprawie. Zresztą Alie samo wysyła na mail'a przypomnienie. A ludzie sprawdzają sobie status co chwila i się żalą w tym wątku, że status się nie zmienia, a minęło ledwie dwa, czy trzy tygodnie. Szkoda nerwów. Jakby w normalnym życiu było za mało stresu i problemów. Zamawiając z Chin bierzcie poprawkę, że towar może iść nawet 60 dni.

Dodam jeszcze, że przewoźnik, czasem ma znaczenie, a czasem. To również losowe, ale osobiście nie lubię China Post, bo subiektywnie wydaje mi się najbardziej opieszała.

Dokładnie, przed końcem czasu na dostawę ("purchase protection") przychodzi mail o tytule "Please note the Purchase Protection of Order xxxxxxxxxxxxxxxx is running out. "
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez basa » 11 kwi 2014, o 14:14

Osobiście nie wchodzę codziennie na strony trackingowe ale dla niecierpliwych sprawdzających często statusy przesyłek dobrym rozwiązaniem mogą być mobilne aplikacje do ich śledzenia i informowania o każdej zmianie. Warte polecenia (system IOS) są aplikacje których sam uzywam a mianowicie:

Parcel - apka sprawdzająca bezpośrednio z chińskich trackingów wersje z subskrybcja za 2 euro informuje o każdej zmianie statusu powiadomieniem. Dodatkowym atutem aplikacji są w miare szczegółowe informacje trackingowe.

Furgonetka - polska apka któa sprawdza statusy ze strony polskiej poczty , identycznie jak powyższa przy każdej zmianie statusu wysyła na tablet czy telefon powiadomienie o nowym statusie paczki. Bardzo dobrze sobie radzi z numerami trackingowymi China Post

Naprawde przydatna rzecz , koniec z wchodzeniem 6 razy dziennie na strony trackingowe , porpostu jak cos się zmini dostajesz wiadomosc na tablet/komórke - obie apki działąją naprawde dobrze.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez Maltis » 11 kwi 2014, o 14:14

Moja paczka z China Post juz u mnie w domu. Wczoraj wleciala do Wer Warszawa a dzis juz u mnie. Dobrze poganiają:)

Więc moge juz sobie potrzymac ale tylko pokrowiec na telefon;) co ciekawe chińczyk wrzucił mi jeszcze kabel OTG. Miło z jego strony, bo nic nie pisalł o zadnym gratisie:)
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Maltis
VIP

Pochwały: 20
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI v6 4.4.4

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez night95 » 11 kwi 2014, o 14:16

skoowronek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
u mnie tak samo w450 bez vatu, na paczce mp3 player 30$ :D

Wysłane z mojego iOCEAN X7 przy użyciu Tapatalka
night95
VIP

Pochwały: 17
Telefon:: let x690

Postprzez --patryk-- » 11 kwi 2014, o 14:39

Despatch 4076 SR2 w Warszawie od 10:52.
--patryk--

Telefon:: Lenovo

Postprzez bartazzz » 11 kwi 2014, o 14:44

bardzo dobry jest track checker 2 , niestety nie ma go na google play a pierwsza wersja już większości paczek nie śledzi.
Na szczęście aplikację można pobrać bez problemu z aptoide, obsługuje nawet polskie paczki, tak więc polecam
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez misiu7 » 11 kwi 2014, o 15:03

czy ktoś jest w stanie sprawdzić przesyłkę RQ207821726SG?
na stronach ze śledzeniem żadnych danych, a nr przesyłki dostałem 28 marca....
pisałem do sprzedawcy ale cisza... czekać jeszcze czy już zakładać sprzedającemu dyskusję na ali....
misiu7

Telefon:: SG II

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI