Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
W końcu kiedyś dojdą te przesyłki Dłuży się niemiłosiernie,ale co zrobić?
Ponawiam pytanie:Czy ma ktoś może doświadczenie w odbiorze takiej paczki w Holandii?Też tak długo idzie przesyłka?Jak wygląda temat z holenderskim celnym,płacił ktoś coś?
Dziś mija 10 dzień od zakupu i zapłaty. Nadal brak w trackingu mojej przesyłki ( przesyłka nie istnieje ) sweden poczta sprzedający twierdzi że trzeba czekać na tracking 4-12 dni Co radzicie czekać dalej czy otwierać spór ? Zazwyczaj dostawa paczki trwa 15 dni a ja czekam na tracking już 10 ;)
2014-03-04 17:39, Item delivery, UP XXX 2014-03-04 09:00, Handing over of item to delivery, UP XXX 2014-03-04 08:03, Processing of item for delivery, UP XXX 2014-03-04 05:46, Package sent, WER Warszawa 2014-03-03 20:06, Item arrived, WER Warszawa
Origin Country - Hong Kong:Tracking Consuming:4150 Millisecond 2014-03-01 00:00, The item (RT*******HK) left Hong Kong for its destination on 1-Mar-2014
Jaaasne, normalka - moja przesyłka ma już od tygodnia "unable to track". Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że sprzedawca jeszcze jej nie zapodał na pocztę. Od dwóch tygodni mam ten sam status na kilku innych trackingach z CN od rożnych sprzedawców. Coś ich tam chyba zaczopowało. Na szczęście to drobne bzdety więc mnie nie trzęsie.
Przeciąganie podróży na terenie Chin to tylko wina późnego nadania paczki. W HK Post, jak już dostaniesz status wysłania do PL to za 1-3 dni już ląduje w Warszawie.