Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
4 mar 2014, o 14:22
Wiem glupie pytanie ale skąd macie te numery despatched np 4044 i co to za numery
4 mar 2014, o 14:27
Ok, dzięki. To forum jest bardzo pomocne, ale problem w tym, że dużo rzeczy nie jest odpowiednio pogrupowane i spisane. Wystarczy spojrzeć na liczbę stron w tym temacie...
4 mar 2014, o 14:29
Wystarczy przeczytać 20 ostatnich stron i wystarczy.
4 mar 2014, o 14:34
Ja pier**** za takie coś to się powinno bana dostawać przeczytaj post który jest nad twoim. Matko faktycznie mamy pokolenie deb*** którzy nawet czytać ze zrozumieniem nie umieją albo im się nie chce
4 mar 2014, o 18:02
Witam!
Ktoś czeka na despatch 4052 ?
U mnie jest taki status na singpost
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Na 4px za to jest
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Kojarzy ktoś może co oznacza "Despatched to ATC" i gdzie miej więcej może znajdować się paczka ?
4 mar 2014, o 18:06
Oczekuje na wylot lub została już zapakowana do samolotu.
4 mar 2014, o 19:45
Jest jakiś sposób aby dowiedzieć się ile dokładnie będzie do zapłaty VATu wraz z dodatkami?
Wysyłając mailem dokumenty dodałem taką wzmiankę:
i wygląda na to że mnie zignorowali a paczkę dzisiaj wypuścili.
4 mar 2014, o 19:50
VATu płacisz 23%, opłaty celne na poczcie to jakieś grosze, u kuriera około 80 zł.
4 mar 2014, o 19:55
Tyle to ja wiem...
Mnie interesuje dość dokładna kwotą, w przypadku pieniędzy nie lubię niespodzianek jak drobne by one nie były.
4 mar 2014, o 20:28
Nie umiesz policzyć? To nie jest ciężka matematyka.
4 mar 2014, o 20:38
k0nr4d, czytanie ze zrozumieniem się kłania bo chyba nie wychodzi Tobie to najlepiej
Ja chcę wiedzieć jak najdokładniej ile. Wyliczyć 23% od orientacyjnej kwoty wyliczonej z orientacynego kursu dolara i dodać nieznaną-mi-aczkolwiek-wynoszącą-kilka-złotych-kwotę za usługi celne jest łatwo. Skoro dla ciebie to takie proste, to powiedz mi gdzie znajdujesz kurs dolara po którym UC przelicza wartość przesyłki poświadczoną odpowiednim dokumentem na nasze i od tego dolicza 23% VAT? To na pewno kurs podawany przez NBP, tylko z którego dnia? Nadania? Nadejścia do UC? Naliczania VATu? Czy kwotę w PLN po przeliczeniu zaokrąglają? Ile wynoszą dokładne wszystkie doliczenia z UC i UP?
O to wszystko mi chodzi - ile to dokładnie będzie.
4 mar 2014, o 20:40
Panie i Panowie, jak tam No. 4045 ? :)