Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
20 lut 2014, o 09:29
Z W-wy idą na Kraków, chyba,że jak czasem się nie uda z opłatami,to idą prosto do UC Zabrze.
Normalna droga mojej paczki nigdy nie przechodzi przez WER Zabrze.
20 lut 2014, o 09:50
dostalem track tnt post number RCXXXXXXXXXXXNL
te NL mnie niepokoi. w 17track.net Origin Netherlands
20 lut 2014, o 09:52
Wszystko w normie.
Tracking sprawdzaj tu, wklep numer i wybierz Poland.
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Jak nie będzie widoczny to oczywiście trzeba cierpliwie czekać.
20 lut 2014, o 10:11
dostalem track tnt post number RCXXXXXXXXXXXNL
te NL mnie niepokoi. w 17track.net Origin Netherlands
Zdziwisz się jak szybko dostaniesz paczkę 4-5 dni od nadania powinna być w Polsce.
Ja i LG G2
20 lut 2014, o 10:14
Ja mam dokładnie to samo ale martwi mnie to co pokazuje
http://www.singpost.com/
Pytanie czy 4px wie coś więcej niż sama SG która zajmuje się paczką?
20 lut 2014, o 10:18
Ja mam dokładnie to samo ale martwi mnie to co pokazuje
http://www.singpost.com/
Pytanie czy 4px wie coś więcej niż sama SG która zajmuje się paczką?
Też tak mam w Singpost. trzeba poczekać. może 4px częściej jest odświeżany.
20 lut 2014, o 10:46
Dla informacji ludzi z woj. łódzkiego. Chodzi teoria, że jeśli przesyłka przejdzie przez WER W-wa, to już na 99% nie trafi na UC W Łodzi. Na 100% nie trafi do UC, bo od dłuższego czasu UC Poczty Polskiej w Łodzi na Włókniarzy nie istnieje, więc paczki łódzkie obrabia W-wa :)
20 lut 2014, o 11:20
Czy komuś status przesyłki się zmienił od wczoraj bo u mnie jest :
Nadejście przesyłki 2014-02-18 20:04 WER Warszawa
i na tym koniec ten komunikat był widoczny wczoraj o godz. 9.00
20 lut 2014, o 11:28
Mam tak samo, trzeba czekać, pewnie duży przemiał paczek po ichnim nowym roku.
20 lut 2014, o 11:36
Zamówiłem 11 lutego telefon na Aliexpress , w szczegółach zamówienia jest status Goods Awaiting Acceptance View Detail i odliczanie Processing Time teraz jest 19 dni , wydaje mi się że bezpośrednio po złożeniu zamówienia Processing Time był krótszy, czy sprzedawca mógł go przedłużyć?
Napisałem do sprzedawcy wiadomość z pytaniem o ten Processing Time i dostałem taką odpowiedź
Co dokładnie oznacza ten status, czy czas jaki ma sprzedawca na wysłanie paczki z Chin czy czas w którym powinna dotrzeć do Polski?
Co radzilibyście dalej robić czekać czy anulować zamówienie?
20 lut 2014, o 11:40
Czekaj, jeśli masz Goods Awaiting Acceptance, to znaczy, że masz numer trackingowy. Sprawdzaj na stronach odpowiednich przewoźników, gdzie znajduje się paczka.
20 lut 2014, o 11:42
Chodzi o to że nie dostałem żadnego numeru trackingowego.
Przepraszam dopiero teraz zobaczyłem że w poprzednim poście wpisałem zły status przesyłki.
Poprawny status to Awaiting Shipment View Detail