Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

18 lut 2014, o 22:54

ws96 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a se przycisne - ze niby "refub" zwalnia ? no ale wyraz "htc" moze w panience decyzyjnej wyzwolic inne emocje :-)

oczywiscie
niech VAt bedzie z/poza Toba :-)

18 lut 2014, o 23:31

raczej na 100% będzie, przeczytałem wiele stron w tym i wątku o opłatach i nikt z taką informacją nie ominął opłaty, zresztą byłem na to przygotowany, szkoda tylko że przez te opłaty paczka dojdzie do mnie jakieś tydzień-dwa dłużej niż bez vatu, no i oby sprzęt banglał.

18 lut 2014, o 23:47

ws96 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

przyznaje Ci racje - czasami w swoim pozadaniu chcemy by to transferowanie sie skonczylo, ja chce to miec juz za soba
tak trzymac !
pozadanie to jest TO ! co nas nakreca, szkoda, ze to jak z orgazmem, wiele czasu na myslenie o nim, a tu wy/trysk i opada :-)

19 lut 2014, o 01:18

Witam, mam problem z trackingiem telefonu kupionego na Aliexpress. na 17track net widnieje tylko:
Destination Country - Poland:Tracking Consuming:1232 Millisecond

Origin Country - Sweden:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/02/18 23:51:15
2014-02-07 19:55, Local mail tracking
2014-01-24 10:00, Order departed on flight from origin
2014-01-23 18:00, Order dispatched
2014-01-15 18:00, Order Shipment recorded
Na poczcie polskiej - brak danych o przesyłce, byłem w placówce i powiedzieli mi że nie ma zarejestrowanej przesyłki na mój tracking, napisałem do sprzedawcy odpisał tak:
"Dear Mateusz
Pls don't worry,I confirm with China Shipping agent before.They said 30 days is still in the acceptable delivery date.
They suggest you wait for 10 more days.Because sometimes the shipping date will last 50 days and more if the shipping meet some transfor problem.
Hope your patience.
Best regards!"
mój tracking to RE666442169SE
jak myślicie jest szansa że dojdzie? czy tworzyć spór na Ali?

19 lut 2014, o 09:37

Czy też macie opóźnienia w śledzeniu na PP.
Od wczoraj śledzenie na PP działa z opóźnieniem dość dużym około 6-9 h.
Dzisiaj to samo. Mam parę paczek i statusy zmieniają się dość późno. Zawsze było, że to opóźnienie było 1-2h.
Jak to u Was wygląda....?

19 lut 2014, o 09:57

Tak samo.

19 lut 2014, o 10:10

18-02-2014 Przybył za granicą (kod kraju: PL): (Arrived at overseas (Country code: PL)
To znaczy że przesyłka jest w Polsce czy dopiero opuściła Chiny?

19 lut 2014, o 10:16

To oznacza że paczka wylądowała w Warszawie

19 lut 2014, o 10:22

Dziwne bo na żadnej stronie trackingowej nie ma WER Warszawa

19 lut 2014, o 10:30

robin210 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dosłownie cztery posty wcześniej dowiedziałbyś się dlaczego - opóźnienia w statusach po stronie PP.

19 lut 2014, o 12:02

SR2 Despetch 4038 WER Warszawa- 18.02. i adrenalina podnosi ciśnienie listonosz czy Vatowanie

19 lut 2014, o 13:45

Poczta: Singapore Post
Data zamówienia na Ebay - 08.02.2014
Data wysyłki - 09.02.2014
Odbiór paczki - 19.02.2014

List nierejestrowany :) Czas piękny. Czasem dłużej idzie paczka z allegro :)
Odpowiedz