[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez japan600 » 5 lis 2013, o 09:40

spoq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

takze mam paczke przez sweden post z 22.10 i nie ma zadnej informacji w sledzeniu paczki
japan600

Pochwały: 6
Telefon:: Oukitel K6000 PRO

Postprzez fake4r » 5 lis 2013, o 09:48

Sprawdzałeś tu http://www.directlink.com ?
Mi się właśnie pojawiła wczoraj, a nadana była 1 listopada.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez szymon_rysiu » 5 lis 2013, o 11:12

spoq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też tak kiedyś miałem i po dwóch tygodniach chinol mi napisał, że paczka do niego wróciła ze względu na zawartość baterii w opakowaniu. Następnie dał mi nowy numer trackingowy Swden Post i paczka w ciagu 10 dni była u mnie w domu.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Postprzez jobiman » 5 lis 2013, o 11:21

andrzejch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Natychmiast kliknij na "extend processing time" (czy jakoś tak) - jeśli tego nie zrobisz, 9 listopada transakcja będzie zakończona bez możliwości rozpoczęcia dysputy.
Właśnie się w coś takiego wpakowałem, porozmawiać można tylko z Ewą, która jest robotem zupełnie niewylewnym i czuć, że brakuje jej uczuć ;-)
jobiman

Pochwały: 3
Telefon:: NEKEN N6
ROM: 4.2

Postprzez szymon_rysiu » 5 lis 2013, o 11:35

andrzejch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież ogólnie to minie czas na dostarczenie, a to nie jest równoznaczne z dostarczenie przesyłki.

Mam podobną sytuację, wcześniej pisałem do niego co się dzieje z paczka, to odpisał żeby poczekał jeszcze 2 tygodnie, 2 tyg minęły napisałem do niego znowu, odpisał że jak jeszcze przez tydzień nie dostanę paczki to mi odda kasę. Kilka dni temu minął tydzień otworzyłem spór, powód sporu podałem że coś tam niezgodne z umową czy jakoś tak, ponieważ nie możesz podać powodu-niedostarczenie paczki, ponieważ jest ona cały czas w transporcie. Czekam teraz na akceptację sporu przez chinola, minęło kilka dni i jeszcze nie zaakceptował. Dzisiaj napisałem do niego że inaczej się umawialiśmy zobaczę co odpisze.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Postprzez matlos » 5 lis 2013, o 11:38

LaBt3c napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

dostałem i ja nr tracking SE, pojawiło się cos u ciebie na trackingu SE ? ?
Wysłane z Nokia 3310
matlos

Postprzez anubis76x » 5 lis 2013, o 12:13

U mnie pierwszy status o przesyłce z Sweden Post na ich oryginalnej stronie pojawił się dopiero po 15 dniach wcześniej po ok 2 dniach był status na stronie http://www.directlink.com/en/Pages/home.aspx
że przesyłka jest zarejestrowana. Opóźnienia są straszne, moja paczka została wczoraj dostarczona do terminalu gdzie paczki wylatują. 14 października dostałem numer trackingu, myślę że w tym tygodniu paczka paczkę dostanę chyba że znów gdzieś będzie leżeć.
anubis76x

Postprzez adix1310 » 5 lis 2013, o 12:17

Obrazek

Czekam na listonosza.
adix1310

Telefon:: ZTE v987 od EBE

Postprzez element666 » 5 lis 2013, o 12:48

To pewnie cały Libiąż się cieszy :mrgreen:
Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.
element666

Pochwały: 1
Telefon:: <>

Postprzez voi14 » 5 lis 2013, o 12:55

Adix listonosz może nie zdążyć jak u mnie ;)
voi14

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE V967s

Postprzez LuXaS » 5 lis 2013, o 14:59

czy tylko u mnie ostatnio Singapore post albo też Chinatronic leci w ch***?
RF139578251SG
od 29 października paczka gnije na takim statusie,chińczyk przesłał mi informacje że paczka 31 była już w singapurze,do teraz jednak nie zmieniła statusu na dispatched to oversease. To jest już mój 4 telefon i pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją że Chinatronic tak poleciało w ch***
LuXaS

Postprzez japan600 » 5 lis 2013, o 15:01

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak sprawdzalem - mam komunikat ze nie ma takiej paczki, pisalem do sprzedawcy ten spiewka ze przesyłka nadana i jest w drodze. a na internecie opoznienia z aktualizacja statusu. jutro minie 2 tygodnie od rzekomego nadania paczki a w systemie zadnej informacji. hm? czekac czy otwierac spor o zwrot kasy?
japan600

Telefon:: Oukitel K6000 PRO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI