[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez voi14 » 4 lis 2013, o 21:00

Czekanie 2 tygodnie na wysyłkę i urząd celny mam już za sobą ;)
voi14

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE V967s

Postprzez gabik » 4 lis 2013, o 21:05

Szczerze gratuluję. :)
gabik

Telefon:: ZTE V967s

Postprzez grendel » 4 lis 2013, o 21:09

grendel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niestety nic się nie zmienia. W trackingu dalej w Singapurze i "depatched" :/ zastanawiam się czy nie napisać bezpośrednio do SG i zapytac o co kaman. Ma ktoś może do nich bezpośredni mail? Bo nie wiem który wybrać na ich stronie

U mnie "Despatched" via SG od 27.10. Powoli czas na otrzymanie przesyłki mi się kończy. Dziś napisałem do sprzedawcy, żeby sprawdził w urzędzie pocztowym (albo u swojego agenta pocztowego), czy paczka faktycznie była "Despatched". Bo cosik mi wygląda na lipę jakąś. To już ponad tydzień. Na mule nawet w tym czasie by przywieźli :mrgreen:

Chińczyk przeszedł samego siebie :shock:
Zakupu dokonałem 01.10., przesyłkę nadał 21.10., despatched od 27.10.
Zaprawkę mi sprzedał taką: wkrótce Boże Narodzenie. Moc zakupów i od września z tego tytułu opóźnienia w przesyłkach są...
To mnie rozbawił. hahaha Ale się uśmiałem :mrgreen: To lepsze niż złote myśli Lecha Wałęsy :lol:
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez brunohel89 » 4 lis 2013, o 22:28

Dobre :)

Przy okazji zapytam czy miał ktos takś sytuację:

2013-11-02 20:04, Nadejście przesyłki, WER Warszawa
2013-10-27 14:43, Wysłanie przesyłki, SINGAPORE SŘ5

Zazwyczaj widziałem w statusach, że po kilku godzinach w WER Warszawa coś się działo dalej z paczką, a tu już ponad 2 doby i nic :(
brunohel89

Telefon:: SE

Postprzez tacim » 4 lis 2013, o 22:40

Po 1 to dobry znak po 2 sprawdz paczke zanim ja otworzysz (waga, opieczętowanie itd) Kamera i do boju :)
tacim
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: SE K510

Postprzez jakow » 4 lis 2013, o 23:33

bumbum napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

szczęściarz
pozazdrościć
moja statystyka: dwa tel i dwa Vincenty :mrgreen:
jakow

Pochwały: 2

Postprzez andrzejch » 5 lis 2013, o 01:09

Ja to mam pecha przesyka RB213618132CN http://sledzenie.poczta-polska.pl/?numer=RB213618132CN wysłana Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie przesyłki 2013-09-17 09:24 International Postal System. I do tej pory nic Troche juz trae cierpliwosc. Zakup na aliexpress, niby wszystko OK, ale ten czas niepokoii. czy ktos jeszcze tak dlugo czeka? Dodatkowo nie moge rozpoczac dysputy poniewaz przesylka caly czas w drodze bede mogl dopiero 2013/11/09. Jednak o dziwo jesli do tego czasu nie otworze dysputy to przesylka bedzie potwierdzona jako otrzymana ? dziwne:

"Your order No. 60129911250144 has been shipped.
If you have received your full order in satisfactory condition, please Confirm Order Received.
If you haven´t received your items or are not satisfied with the items you received, please contact the seller to extend your product receipt time or resolve the issue.Otherwise, you can Open Dispute before 2013.11.09 05:23. If you do not open a dispute within this time AliExpress will consider the order to be satisfactory and will finalize the order process. "

Co z tym zrobic?
andrzejch

Telefon:: czekam

Postprzez whst » 5 lis 2013, o 02:48

brunohel89 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam to samo, paczka przyjęta do Warszawy parenaście minut przed Twoją i stoi. Daj znać, jak coś Ci się ruszy ;)

PS. Ktoś w temacie wklejał paczkę przyjętą minutę po mojej, pojechała tego samego dnia dalej, więc jak zawsze - nie ma reguły.
whst

Pochwały: 16
Telefon:: v967s

Postprzez spoq » 5 lis 2013, o 07:34

witam
26.10 dostałem od sprzedawcy(Shenzhen YueLin technology co., LTD) numer przesyłki(SE-Sweden Post) .Do dzis nie ma jej w śledzeniu . Sprzedawca pisze:My dear friends, goods have already been sent, just the Internet information will slowly, please don't worry about it. Thank you very much!
Jak długo maksymalnie czekaliście na pojawienie się trackingu. Do tej pory max po trzech dniach już był jakiś status.
spoq

Postprzez Krzy$ » 5 lis 2013, o 08:13

whst napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam to samo, paczka przyjęta do Warszawy parenaście minut przed Twoją i stoi. Daj znać, jak coś Ci się ruszy ;)
PS. Ktoś w temacie wklejał paczkę przyjętą minutę po mojej, pojechała tego samego dnia dalej, więc jak zawsze - nie ma reguły.

Właśnie ruszyło i o dziwo status że paczka na UP do doręczenia.
Wyglada, że system im padł, albo tak dużo paczek, że nie nadążają, pewnie przez te kilka wolnych dni. Albo faktycznie zaczął się okres świąteczny :)
Krzy$
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: oneplus3
ROM: stock

Postprzez drago68 » 5 lis 2013, o 08:13

Tutaj sprawdź:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak sprzedawca wysłał powinna się pojawić . Wpisz dwa razy swój numer.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez matlos » 5 lis 2013, o 08:20

ma ktoś stary tracking z FLYT (moze byc z przed miesiaca)
Wysłane z Nokia 3310
matlos

Pochwały: 6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI