[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez KingdomPL » 2 lis 2013, o 15:05

Rifajnd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy to znaczy, że tej paczki fizycznie nie ma nawet na poczcie ?

to może oznaczać dwie rzeczy:
1) tak jak mówiłeś Chińczyk nie wysłał,lecz wątpię w to by kłamał,bo EBE to sprawdzony i rzetelny sprzedawca.
2) została już wysłana jednak poczta nie wyrabia z paczkami,moja została wysłana (tak mówi sprzedawca ) 27.10 i nadal to samo co u ciebie,sprzedawca mówił,że teraz bardzo dużo paczek idzie poprzez SP bo CP i HP nie przyjmują paczek z bateriami. A kiedyś paczki rozkładały się na te 3 poczty a teraz już niekoniecznie.
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
KingdomPL
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: XIAOMI REDMI 1S
ROM: MIUI V5

Postprzez erscoobany » 2 lis 2013, o 15:16

KingdomPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy to znaczy, że tej paczki fizycznie nie ma nawet na poczcie ?

to może oznaczać dwie rzeczy:
1) tak jak mówiłeś Chińczyk nie wysłał,lecz wątpię w to by kłamał,bo EBE to sprawdzony i rzetelny sprzedawca.
2) została już wysłana jednak poczta nie wyrabia z paczkami,moja została wysłana (tak mówi sprzedawca ) 27.10 i nadal to samo co u ciebie,sprzedawca mówił,że teraz bardzo dużo paczek idzie poprzez SP bo CP i HP nie przyjmują paczek z bateriami. A kiedyś paczki rozkładały się na te 3 poczty a teraz już niekoniecznie.

Kingdom, co Ty pieprzysz... Paczka została nadana, następna informacja w trackingu będzie informowała o Wysłaniu.
Dlaczego ludzie mylą nadanie z wysłaniem?
erscoobany

Telefon:: Sony-.-

Postprzez adrixen » 2 lis 2013, o 15:31

KingdomPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kurdę człowieku,na każdej stronie tego tematu ktoś podobnie jak ty zadaje te same pytania.
Polecam przeczytać kilka wcześniejszych stron z tego tematu o wszystkiego się dowiesz.
Pozdrawiam

Sorki, ale na prawdę nie chce mi się szukać odpowiedzi na moje pytania w ponad 350 postach... Jak ktoś wie i zechciałby mi odpisać to bardzo będę wdzięczny. Z góry dzięki.
P.S. Moja czaka wysłana 27 dziś przyleciała do WER Warszawa.
adrixen

Telefon:: Lenovo A850

Postprzez Ineffable » 2 lis 2013, o 15:33

Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Tak najprościej tłumacząc - gdy widzicie taki status, nie macie się czego obawiać i nie musicie doszukiwać się teorii spiskowych przeciwko Wam.

Paczka została nadana, czeka na wysyłkę. Inna sprawa, że ten status może utrzymywać się trzy dni, a może utrzymywać się trzy tygodnie.
Jednak nie ma się czym niepokoić, na 99,9% wszystko będzie w porządku i paczka do Was dotrze.
Ineffable

Pochwały: 2
Telefon:: Lenovo/HTC

Postprzez macieklm » 2 lis 2013, o 15:51

adrixen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kurdę człowieku,na każdej stronie tego tematu ktoś podobnie jak ty zadaje te same pytania.
Polecam przeczytać kilka wcześniejszych stron z tego tematu o wszystkiego się dowiesz.
Pozdrawiam

Sorki, ale na prawdę nie chce mi się szukać odpowiedzi na moje pytania w ponad 350 postach... Jak ktoś wie i zechciałby mi odpisać to bardzo będę wdzięczny. Z góry dzięki.

Nie chce byc nie mily, ale trzeba ukrocic takie praktyki, bo na forum ostatnio robi sie bajzel. Nie chce Ci sie? Coz, nam tez sie nie chce...
macieklm

Pochwały: 2

Postprzez dytruff » 2 lis 2013, o 15:58

Ineffable napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Absolutnie nieprawda. Ten status mówi, że otrzymano informacje o przesyłce (rezerwacja numeru), ale to nie jest potwierdzenie fizycznego otrzymania przesyłki poleconej o tym numerze. Mówiąc krótko, przesyłka nie została jeszcze nadana.
dytruff
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Postprzez voi14 » 2 lis 2013, o 16:20

erscoobany napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

do Zabrza :-)

Tam to już była i ovatowali ją już.
voi14

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE V967s

Postprzez szymon_rysiu » 2 lis 2013, o 16:42

rafalmatysiak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mówisz że czytałeś a po 3 dniach walisz w gacie bo przesyłki nie widać, na dodatek ubliżasz komuś, kto słusznie ci zwrócił uwagę.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Postprzez szymon_rysiu » 2 lis 2013, o 16:51

adrixen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

za takie pytania powinien być ban na tydzień .
szymon_rysiu
AKTYWNY

Postprzez szymon_rysiu » 2 lis 2013, o 16:54

Pozdrawiam

P.S. Moja czaka wysłana 27 dziś przyleciała do WER Warszawa.

No po szukać jak ci jakiś jeleń napisze. A opcję szukaj też ci się nie chce stosować??
szymon_rysiu
AKTYWNY

Postprzez lukasz_wro » 2 lis 2013, o 18:03

Panie i Panowie, nadeszła chwila prawdy:)

Wysłanie przesyłki 2013-10-29 11:54 SINGAPORE SŘ5
Nadejście przesyłki 2013-11-02 08:46 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2013-11-02 16:17 WER Warszawa

Generalnie to jeszcze dzisiaj powinno być wiadomo czy Zabrze.
lukasz_wro

Telefon:: Almost ZTE V967S
ROM: CYGAN

Postprzez djsun » 2 lis 2013, o 21:32

ja mam jeszcze gorzej...

2013-10-29, 进口总包互封封发, 杭州国际, 波兰
2013-10-29, 进口总包互封开拆, 杭州国际, 波兰
2013-10-22, 进口总包互封封发, 北京国际, 波兰
2013-10-22, 进口总包互封开拆, 北京国际, 波兰
2013-10-17, 出口总包直封封发, 北京国际, 波兰
2013-09-23, 出口总包直封封发, 北京国际, 波兰
2013-09-19, 出口总包互封封发, 杭州国际, 波兰
2013-09-19, 出口总包互封开拆, 杭州国际, 波兰
2013-09-18, 收寄局收寄, 绍兴市商函局, 波兰

ciężko widzę tą przesyłkę, nigdy takiego burdelu nie było...
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI