[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez LaBt3c » 1 lis 2013, o 17:14

LukC - uważasz, że w moim przypadku może być tak jak pisałeś. Wysłał dopiero teraz, 'Send Date' Nie kłamie?
LaBt3c

Telefon:: a820

Postprzez Ineffable » 1 lis 2013, o 17:28

arcadioush napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

1. Poczytałem Twoje posty. Masz tendencję do obrażania ludzi. Ciekawe, czym jest to spowodowane? Bo jakiś powód takiego postępowania przecież musi być.
2. Sam nie podaję numerów trackingowych własnych przesyłek, ale nie mam problemów z tym, że ktoś ten numer podaje. Nie oceniam innych przez pryzmat tego, jak ja bym postąpił w danej sytuacji. Każdy jest kowalem własnego losu. Jeżeli ktoś takowymi informacjami chce się dzielić - jego sprawa. Nie obrałem sobie za priorytet, w przeciwieństwie do Ciebie, obrażania ludzi, którzy mają odmienny sposób myślenia od mojego.
3. Masz pojęcie, jaki przemiał mają sortownie? Nie zaprzeczam, że UC może mieć pojęcie o istnieniu tego forum, ale nie sądzę, by ktoś obrał sobie za życiowy cel wyszukiwanie paczki z jednym telefonem, bo ktoś na tym forum napisał numer trackingowy i zasugerował, że w paczce jest telefon za 100 dolarów. To wręcz nielogiczne by było.
Ineffable

Pochwały: 2
Telefon:: Lenovo/HTC

Postprzez matlos » 1 lis 2013, o 17:31

Ineffable napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

1. Poczytałem Twoje posty. Masz tendencję do obrażania ludzi. Ciekawe, czym jest to spowodowane? Bo jakiś powód takiego postępowania przecież musi być.
2. Sam nie podaję numerów trackingowych własnych przesyłek, ale nie mam problemów z tym, że ktoś ten numer podaje. Nie oceniam innych przez pryzmat tego, jak ja bym postąpił w danej sytuacji. Każdy jest kowalem własnego losu. Jeżeli ktoś takowymi informacjami chce się dzielić - jego sprawa. Nie obrałem sobie za priorytet, w przeciwieństwie do Ciebie, obrażania ludzi, którzy mają odmienny sposób myślenia od mojego.
3. Masz pojęcie, jaki przemiał mają sortownie? Nie zaprzeczam, że UC może mieć pojęcie o istnieniu tego forum, ale nie sądzę, by ktoś obrał sobie za życiowy cel wyszukiwanie paczki z jednym telefonem, bo ktoś na tym forum napisał numer trackingowy i zasugerował, że w paczce jest telefon za 100 dolarów. To wręcz nielogiczne by było.

popieram
Wysłane z Nokia 3310
matlos

Pochwały: 6

Postprzez adix1310 » 1 lis 2013, o 17:34

Ineffable napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No właśnie. Tam lecą tysiące paczek, a mi się wydaje że celnicy nawet mają w dupie to wasze forum bo są jeszcze inne fora, a celnicy to też ludzie i we własnym zakresie prywatnie może sobie oglądają fora ale w pracy tego nie stosują.

To że podałem numer przesyłki na forum oraz jej cenę i zawartość nie ma nic do rzeczy.

Koniec roku się zbliża trzeba uzupełnić dziurę budżetową dlatego zatrzymują nie co 10 paczek ale co 8.

Dlaczego w kwietniu zamawiałem ZTE v970 z aliexpress u Chinatronic i przyszedł w 12 dni, w tym były świeta majowe. Przeszedł z warszawy od razu do krakowa i do mnie bez żadnego vatu.
A teraz jest listopad i już musze płacić vat.
adix1310

Telefon:: ZTE v987 od EBE

Postprzez gabik » 1 lis 2013, o 21:25

voi14 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Którego miałeś wysłane? Bo ja jak już wcześniej pisałem 26.10 i nadal cisza.
gabik

Telefon:: ZTE V967s

Postprzez voi14 » 1 lis 2013, o 21:38

Nadejście przesyłki 2013-10-25 03:31 WER Zabrze
Zatrzymanie przez urząd celny 2013-10-25 08:45 WER Zabrze
Zatrzymanie przesyłki w cle 2013-10-25 10:14 WER Zabrze
Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2013-10-31 13:51 WER Zabrze
Wysłanie przesyłki 2013-10-31 18:09 WER Zabrze
Nadejście przesyłki 2013-10-31 21:26 WER Wrocław

Maila wylałem w poniedziałek wieczorem.
voi14

Pochwały: 1

Postprzez adrixen » 2 lis 2013, o 10:34

Co trzeba zrobic jak urząd celny zatrzyma paczkę? I czy płaci się przy odbiorze paczki czy kiedy?
adrixen

Telefon:: Lenovo A850

Postprzez KingdomPL » 2 lis 2013, o 10:42

adrixen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kurdę człowieku,na każdej stronie tego tematu ktoś podobnie jak ty zadaje te same pytania.
Polecam przeczytać kilka wcześniejszych stron z tego tematu o wszystkiego się dowiesz.
Pozdrawiam
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
KingdomPL
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: XIAOMI REDMI 1S
ROM: MIUI V5

Postprzez lukasz_wro » 2 lis 2013, o 10:47

Wysłanie przesyłki 2013-10-29 11:54 SINGAPORE SŘ5
Nadejście przesyłki 2013-11-02 08:46 WER Warszawa

Coś się dzieje:)
lukasz_wro

Telefon:: Almost ZTE V967S
ROM: CYGAN

Postprzez brunohel89 » 2 lis 2013, o 10:49

Jeszcze nie tak dawno zamawianie z Chin było dość sprawne i VAT to były przypadki sporadyczne, a teraz coraz gorzej.
Przesyłka Singapore Post nadana 18 dni temu, wysłana z Singapuru 6 dni temu, a nadal nie ma w Polsce, do tego duża szansa, że zostanie zatrzymana na cle.
Coraz mniej te Chiny się opłacają.

lukasz_wro napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem jak oni dostarczają te przeszyłki, bo moja wysłana z Singapuru dwa dni wcześniej, a jeszcze do Warszawy nie dotarła.
brunohel89

Telefon:: SE

Postprzez voi14 » 2 lis 2013, o 11:58

Wysłanie przesyłki 2013-11-02 08:41 WER Wrocław
Gdzie oni ją znowu wysyłają?
voi14

Postprzez raxon » 2 lis 2013, o 12:24

Wysłanie przesyłki 2013-10-29 00:44 SINGAPORE SŘ5
Nadejście przesyłki 2013-11-01 20:49 WER Warszawa
No i teraz nerwowe czekanie :mrgreen:
ciekawe czy dziś pracuja czy wszystko stoi do poniedzialku :-)
raxon

Telefon:: 967s w drodze

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI