Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

23 paź 2013, o 12:19

Wiem własnie, brat zamowil 18tego i dzis mu juz wskoczyło depatched ;/

23 paź 2013, o 12:20

Tak jak pisaliśmy wcześniej, nasze paczki ciagle leżą w singapurze, nic sie nie zmieniło

2013-10-15 09:02:43 SINGAPORE
2013-10-15 08:59:03 HONGKONG

23 paź 2013, o 12:26

Moja także leżakuje już długo

2013-10-09 09:18:18 SINGAPORE
2013-10-09 09:15:09 HONGKONG

23 paź 2013, o 12:30

agula napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moja z 6stego wciąż leży. Jak minie ten okres 60dni gwarancji dojścia przesyłki to mogę się zwrócić do aliexpress o zwrot pieniędzy? czy to tak działą tylko w przypadku nie nadanie paczki czy czegoś w tym stylu.

23 paź 2013, o 12:32

wcieło całą partię, lub zwrócili i dopiero jak wrócą do nadawcy to się przyznają i nadadzą od nowa na razie ida w zaparte a paczek brak,

23 paź 2013, o 12:33

skawin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moja 15.10. też dotarła do Singapuru i wyleciała 21.10.
Teraz to widocznie loteria, jednym się uda szybciej, inni muszą czekać niestety.

23 paź 2013, o 12:34

agula napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

napisałem do sprzedawcy, że jeśli do poniedziałku nie zmieni się status lub nie otrzymam przekonujących wyjaśnień, to otwieram spór. najciekawsze jest to, że zamawiałem tego samego dwa takie same telefony u tego samego sprzedawcy i jeden już od ponad dwóch tygodni w Polsce..

23 paź 2013, o 12:35

to pewnie jakies problemy na poczcie, bo sprzedawców nie podejrzewam, tymbardziej że wszystkie paczki leżą na lotnisku w singapurze

23 paź 2013, o 12:39

też przed chwilą napisałem do EBE - linda liu, co z paczką i czemu ciągle jest w singapurze

23 paź 2013, o 12:44

chcesz to Ci wkleje odpowiedź zanim ją dostaniesz :D

23 paź 2013, o 12:53

taa mogę sie spodziewać że problemy na lotnisku i te sprawy :-)

23 paź 2013, o 12:58

ja stawiam że je cofnęli za baterie
Odpowiedz