Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

23 paź 2013, o 07:34

Genesis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ja mam z 19.09
Czy w tej paczce idzie telefon?nie robisz jakiejs reklamacji u sprzedajajcego?to juz masakrycznie dlugo sie ciagnie,nie ogarniam tego

23 paź 2013, o 08:20

moja wysłana przez CN 29.09, dzisiaj 23.10 pojawiła się w WER Warszawa,
jeszcze 2 takie czekają na ruch :(

23 paź 2013, o 08:34

Mam paczkę z 24.09 - Departure from China, (wcześniej długo pod tą sama datą że czeka na wysyłkę) na śledzeniu w poczta polska, jeszcze wczoraj się pojawiała, teraz wyświetla błąd. Sprzedający pisał, że nic nie może zrobić.
Towar kupiony 16 września.

23 paź 2013, o 09:13

Alih napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hehe podasz linka do kurtki? :)
No i jak to robisz huhu, zdradź sekret :D

Dobra, moje paczki utknęły 11.10.2013 - kilka, tzn. 5 paczek na różnych aukcjach. Jest tylko wpis, że zostały nadane w systemie. Co się dzieje??

23 paź 2013, o 09:21

xm3 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Skąd i kiedy Twoja paczka została wysłana?

23 paź 2013, o 09:21

Ma ktoś może paczkę która została zawrócona do nadawcy przez te baterie. Interesuje mnie jak wyglądają statusy w śledzeniu.
Moja ma ciągle to samo:
20130911, 出口总包互封开拆, 北京国际, 波兰
20130911, 出口总包直封封发, 北京国际, 波兰
20130910, 收寄局收寄, 北京国际邮件收寄中心, 波兰
I tak sobie myślę czy jej nie wrócili a sprzedawca cicho siedzi. Fakt kasę oddał ale teraz nie wiem czy jeszcze może przyjść ta paczka czy może jeszcze raz zamówić to samo?

23 paź 2013, o 10:20

akantu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To znaczy że paczkę zwrócono?
Ja mam cały czas:
2013-10-11 13:45, Nadanie przesyłki, International Postal System

2013-10-13, 出口总包互封封发, 南京国际, 波兰
2013-10-13, 出口总包互封开拆, 南京国际, 波兰
2013-10-11, 收寄局收寄, 南京市邮政局函件广告局, 波兰

A to nie jest żadna elektronika ani nic z baterią.

23 paź 2013, o 10:33

Quis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To znaczy że paczkę zwrócono?
Ja mam cały czas:
2013-10-11 13:45, Nadanie przesyłki, International Postal System

2013-10-13, 出口总包互封封发, 南京国际, 波兰
2013-10-13, 出口总包互封开拆, 南京国际, 波兰
2013-10-11, 收寄局收寄, 南京市邮政局函件广告局, 波兰

A to nie jest żadna elektronika ani nic z baterią.

No to telefon jest
A nie wynika ze statusu aby ją zawrócili. Dlatego pytam jak takie statusy wyglądają.

23 paź 2013, o 11:30

Tymczasem moja paczka z Singpostu: wczoraj doleciała do Singapuru, dziś już jest "'Despatched to overseas (Country code: PL) " (na stronie Singpost.com).

23 paź 2013, o 11:41

Z uwagi na brak kontaktu ze sprzedającym otworzyłem dzisiaj spór. Ciekawe czy coś to da. Obawiam się że, straciłem kasę.

23 paź 2013, o 12:12

Witam.
I jak ruszyly sie komus paczki z telefonami wyslane w pierwszej polowie pazdziernika nadane SG? Czy nadal lezakuja w sigapurze jak moja nadana 9.10.13 :-(

23 paź 2013, o 12:13

agula napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Leżakują a chinole się zarzekają że wszystko jest ok a paczki z 16tego już dawno są despatched, chamstwo
Odpowiedz