Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Jak tam Panowie sprawa z kontenerem 4257 z Singapore Post u Was? Coś ruszyło czy nic? U mnie nadal Call to 1605. Refund już dawno złożony ale ciekawi mnie, czy ta paczka kiedykolwiek do mnie dotrze.
Cześć, według 17track status mojej przesyłki to "Status przesyłki: W Drodze Kraj docelowy: Polska Kraj pochodzenia: Holandia 2016-11-18 05:04 The item is pre-advised ====================================== Powered by www.17track.net"
Co oznacza "pre-advised"?
Przesyłka dotyczy sklepu joybuy. Według strony 14.11.2016 wysłali paczkę.
Co radzicie robić jeśli telefon zakupiony 11.11 jeszcze nie został wysłany? Tzn mam wygenerowany numer przesyłki, ale żaden system śledzenia jej nie widzi, oprócz http://global.cainiao.com/detail.htm?ma ... 23639050SG ,ale tam są jakieś chińskie znaki, które po przetłumaczeniu znaczą tyle że paczka jeszcze nie wyszła. Zakup u Xiaomi Online Store.
A drugi telefon od Goldway'a jest już WER WARSZWA...
Możesz zapytać się sprzedającego kiedy wyśle przesyłkę bo nadal jej nie ma w śledzeniu . Daj mu jeszcze kilka dni i dopiero wtedy możesz mocniej się awanturować.
Kto w Polsce rozwozi przesyłki z NL postu? Poczta? Czekam na dwie paczki - jedna to telefon od goldwaya (EU express), a druga to kable z banggood (Priority direct mail). Wg trackingu od goldwaya, telefony (zamówione 10.11) dopiero w piątek pojawiły się we Francji. Z drugiego trackingu w ogóle niewiele wynika. Dzisiaj rano zadzwonił do mnie kurier DPD, że ma przesyłkę. Na razie nie mogę odebrać, jeżeli to kable, to mogą sobie trochę poczekać, ale... no właśnie. Kabli bardziej się spodziewałem tak szybko, ale DPD?
Dokładnie. Goldway rozwozi DPD. Nl post to w Polsce Poczta Polska. Czyli mówisz, że od Goldwaya masz przesyłke na trackingu dopiero we Francji ale jakiś kurier dzwonił? Hmm to fajnie bo moja według trackingu też pojawiła się w piątek we Francji i ostatni status, że w sobotę pojechała dalej. To może jakaś nadzieja jest, że dzisiaj albo jutro będzie :D
2 paczki, które trafiły do WER Warszawa odpowiednio 16 i 17, dziś listonosz przyniósł. Trochę jednak listonosz przegina, bo upycha to w skrzynce zamiast przynieść do dou, tym bardziej, ze to są "R...." i powinien wziąć podpis a tego nie robi.