Miałem telefon z tego samego Despatch No 4160 i takie oto oficjalne informacje uzyskałem z Poczty Polskiej :
"Witam
To Pan jako adresat powiadamia nadawcę, że przedmiotowa przesyłka nie dotarła i na tej podstawie nadwaca składa reklamację.
Odnośnie przesyłki o numerze RB071xxxxxxSG uprzejmie informujemy, że komunikat w systemie śledzenia dotyczy przyjęcia worka (Despatch No 4160), w którym powinna być zawarta przedmiotowa przesyłka.
W śród brakujących przesyłek znajduje się m.in. przesyłka o której mowa, dlatego w systemie śledzenia widnieje tylko informacja o wysłaniu przesyłki z kraju nadania.
O powyższym poinformowano zainteresowany Urząd Wymiany.
Pozdrawiam
Biuro Kontroli i Zarządzania Bezpieczeństwem
Adres jednostki:
ul. Sienkiewicza 11a, 65-431 Zielona Góra
Poczta Polska S.A.
Adres siedziby:
ul. Stawki 2, 00-940 Warszawa
NIP 525-000-73-13, KRS 00 00 33 49 72
Sąd rejestrowy: Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy
Kapitał zakładowy: 774.140.000 zł, w całości wpłacony"
Natomiast nieoficjalnie przekazana informacja to : worek dotarł zaplombowany do Polski, po jego otwarciu stwierdzono brak kilkunastu przesyłek, a wiele z pozostałych miało ślady ingerencji w zawartość i naruszone opakowania, w związku z tym sporządzono protokół rozbieżności i zgłoszono prawdopodobieństwo okradzenia tego worka (4160) na odcinku SG-PL i przekazano te informacje do wysyłającego, czyli Poczty SG.
[/spoiler] Też mam telefon w tym kontenerze (4199) i mam dokładnie taki sam tracking jak ty. Od 04.08 bez zmian.