Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

14 wrz 2016, o 21:22

Albo po drodze ktoś ukradł, niekoniecznie z Polski, to też możliwe. Podejrzewam, że wystarczy mieć kogoś kto wie co znajduję się w workach, ten ktoś daje cynk złodziejom i się zaczyna xD

14 wrz 2016, o 22:27

Ehhh teraz też zostaje mi czekanie (4246). Mam nadzieje że do następnego tygodnia mi dojdzie (no chyba że UC się uczepi :/)

15 wrz 2016, o 09:02

Casio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

no to witam w klubie mój telefon też był w tym worze :(
PP odpisała dokładnie to samo nt. mojej przesyłki: brak info, paczka wyparowała :(

15 wrz 2016, o 09:21

I Ja dołączam się do was, trzeba bedzie zakładać spór na ali. zostało mi chyba 8 dni jeszcze (w paczce byl redmi 3s)

15 wrz 2016, o 09:24

Czuję że celników wpadł w oko mój RN3
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie przesyłki 2016-08-27 18:07 International Postal System
Nadejście przesyłki 2016-08-27 18:07 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2016-08-27 18:07 International Postal System
Nadejście przesyłki 2016-08-31 16:39 ZURICH 1 TRANSIT
Wysłanie przesyłki 2016-08-31 16:40 ZURICH 1 TRANSIT
Nadejście przesyłki 2016-09-02 08:35 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2016-09-02 16:47 WER Warszawa

15 wrz 2016, o 14:19

Na to wygląda :D Wczoraj dostałem od nich miły list. Wysłałem wszystkie dane mailem i zobaczymy, ile jeszcze mój telefon potrzymają. Żeby tylko nie popsuli ;)

15 wrz 2016, o 18:39

Zatrzymanie przez urząd celny 2016-09-15 17:58 WER Warszawa

u mnie tez bedzie vat?

moze mi ktos na pw wyslac swoj skan bo w sumie nie wiem co z alliexpress dokladnie wyslac zrzut czego :( Jak widac kwote to nie widac adresu itp...

15 wrz 2016, o 18:58

Wszystko widać, poczytaj FAQ, masz napisane co wysłać. I nie rób offtopu bo ten wątek dotyczący trackingow a nie vatu.

15 wrz 2016, o 22:37

PO jakim czasie od zatrzymania przesyłki zwracać się do wysyłającego z niepokojem o przesyłkę? Bo z tego jak rozumiem ja mogę zadzwonić i liczyć że ktoś będzie miał ochotę odebrać tel i tyle co mogę zdziałać i tylko nadawca może się starać o jakieś działanie?

15 wrz 2016, o 22:41

Spróbuj napisac jeszcze raz po polsku. Bo ni w ząb nie rozumiem o co Ci chodzi...

15 wrz 2016, o 23:19

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak myślicie, poleci jeszcze do Zabrza czy prosto na Kraków ?

15 wrz 2016, o 23:21

blue_voyager czytalem cale faq ale nie w zab nie wiem jak zrobic screena z alliexrepress zeby bylo widac kwote i adres na jednym
Odpowiedz