[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Levi23 » 29 cze 2016, o 07:55

d0m3l napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niepotrzebnie wysyłałeś - nie było zatrzymane w cle.

Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka
Levi23

Pochwały: 1

Postprzez motiv » 29 cze 2016, o 08:14

Levi23 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie musi być zatrzymane w cle aby naliczyli vat a dokladniej aby wyslali papiery z uc do ciebie poczta polska.
Twoja przesylka pewnie nie podlegala oplacie i tyle. Albo taki produkt albo jego wartość nie przekraczała 45€
On jak zamawiał telefon, a mają skanery to widzą co jest w środku.
Ja miałem tak, że status miałem jak wy i dostałem vat a zatrzymali w piątek, w poniedziałek wysłali do mnie papiery z uc poczta. A ja w środe mailowo wysłałem im dokumenty. Żałuje, że nie odrazu w piątek, szybciej bym dostał telefon a tak czekałem sporo dłuzej.
A to było w maju, a teraz jak masz strajk włoski to na 100% ten status już oznacza vat jeśli coś podlega pod niego.
Nie wierzysz, że nie musi być zatrzymano w cle aby naliczyli vat? To mogę zrobić fote papierów z uc oraz pokazać statusy na pp i zrzut maila kiefy wysłalem im dokumenty mailowo.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
motiv
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Postprzez Levi23 » 29 cze 2016, o 08:15

Możesz mieć rację... ;)

Levi23

Postprzez motiv » 29 cze 2016, o 08:19

Mam rację bo sam dostałem vat za mi4 :-) i nie miałem wogóle statusu zatrzymano w cle, a zwlekałem z wysłaniem dokumentów. :-) teraz leci redmi 3 dla teścia, jak będzie zatrzymanie w urzędzie celnym wer warszawa odrazu wysyłam dokumenty mailowo, bo i tak długo teraz trwa, więc wole sam nie opóźniać :-)

motiv
AKTYWNY

Postprzez d0m3l » 29 cze 2016, o 08:37

motiv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie musi być zatrzymane w cle aby naliczyli vat a dokladniej aby wyslali papiery z uc do ciebie poczta polska.
Twoja przesylka pewnie nie podlegala oplacie i tyle. Albo taki produkt albo jego wartość nie przekraczała 45€
On jak zamawiał telefon, a mają skanery to widzą co jest w środku.
Ja miałem tak, że status miałem jak wy i dostałem vat a zatrzymali w piątek, w poniedziałek wysłali do mnie papiery z uc poczta. A ja w środe mailowo wysłałem im dokumenty. Żałuje, że nie odrazu w piątek, szybciej bym dostał telefon a tak czekałem sporo dłuzej.
A to było w maju, a teraz jak masz strajk włoski to na 100% ten status już oznacza vat jeśli coś podlega pod niego.
Nie wierzysz, że nie musi być zatrzymano w cle aby naliczyli vat? To mogę zrobić fote papierów z uc oraz pokazać statusy na pp i zrzut maila kiefy wysłalem im dokumenty mailowo.

Ja również potwierdzam z doświadczenia, że nie musi być statusu zatrzymania w cle. Dwie paczki przyszły tego samego dnia z Xiaomi Redmi Note 3 2GB i 3GB

i Druga ma:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli wyszły z Warszawy wczoraj równocześnie, pomimo ze ta nie była zatrzymana przez UC
d0m3l

Telefon:: Różne

Postprzez Levi23 » 29 cze 2016, o 08:53

No to dla jasności: jak kolejny status mówi o zwolnieniu z urzędu, to już nie będzie VATu?

Levi23

Postprzez motiv » 29 cze 2016, o 09:07

Levi23 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I po zatrzymano w urzędzie celnym i po zatrzymano w cle, kolejny status będzie zawsze zwolniono z Uc lub z cla.
I nie ma to żadnego odniesienie czy zapłaciłeś cło/ vat czy nie.
I jeśli nie podlega opłacie, albo niebzostanie naliczony vat będziesz miał ten status i kiedy naliczą Ci vat/cło.
Ststus oznacza fizyczne ruszenie paczki dalej czyli już nie leży w uc/cle tylko jedzie dalej.
Dlasze pytania zadawaj w innym temacie bo to nie temat o UC a o przesyłkach i robimy offtop.

motiv
AKTYWNY

Postprzez maciusek_14 » 29 cze 2016, o 18:34

Witam, powie mi ktoś czy ta przesyłka znajduje się jeszcze w Warszawie czy ją opuściła i trafiła do innego WER-u w dniu 08.06??

Obrazek
maciusek_14

Telefon:: i5700

Postprzez blue_voyager » 29 cze 2016, o 18:36

Pokazałeś wycinek, na którego podstawie nie można nic powiedzieć. Zupełnie nic. Podaj po prostu numer przesyłki.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Wojtas82 » 29 cze 2016, o 21:32

Zamówiłem na GearBest 17.06. Dziś 29.06 przyszła paczka. W środku Redmi Note 2, etui i szybka do telefonu. Wszystko ok poza tym, że wspomniany screen protector był zbity. Napisałem do Gearbest co dalej, zobaczymy. Paczka szła belgijską pocztą. Tracking tragedia ale doszła bez vatu do Gdyni.
Wojtas82

Telefon:: Redmi Note 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI