[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez santahelper » 6 cze 2016, o 18:51

skazi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

u mnie Paka w WER Warszawa od 2 czerwca leży i nie chce się ruszyć..

Całe cztery dni, ja już bym pisał do paypala o refund...

dziękuję za ogrom przekazanych przez Ciebie treści, Twój post bardzo dużo wniósł do tego 2 tys stronicowego wątku. Ogólnie wydawało mi się, że ten wątek jest po to by się podzielić takimi faktami, porozmawiać na ten temat itp. A to komu paczka stoi w miejscu, a to który "dispacz" teraz leci itp.

, tak trochę mnie irytuje fakt, że paka w PL leży dłużej niż reszta trasy.

I nie będę pokorny w tym temacie, jestem w stanie zrozumieć leżakowanie paki za granicą (i oczekiwanie na np zapełnienie kontenera) ale w PL powinno już lecieć jak po maśle.
santahelper

Pochwały: 1

Postprzez blue_voyager » 6 cze 2016, o 18:53

Skoro już się powyzłośliwiałeś, to teraz przyjmij do wiadomości, że to nic nadzwyczajnego. 6-8 dni w WER Warszawa to teraz standard i żaden powód do niepokoju. Po prostu czekaj i tyle.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez barciol » 6 cze 2016, o 19:10

zbyszek.m1@o2.pl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak tam z Twoją paczuszką ? Nadal "The item is ready for shipment" ?
U mnie niestety po weekendzie nadal status taki sam... bez zmian.
Długo im to idzie, a niby PostNL jest nieco szybszy w dostawach. Mam nadzieję, że do piątku paczka dotrze... .
barciol

Telefon:: samsung

Postprzez ciasteczek » 7 cze 2016, o 10:36

Zamówiłem z banggood 3 portową ładowarkę usb, jednak połasiłem się by było jak najtaniej i wziąłem paczkę nierejestrowaną.. no i mija 40 dni od wysłania a paczki ani widu ani słychu, banggood zaoferował refund lub resend, ale tez prosili bym zapytał na poczcie o podany przez nich nr trackingowy (tylko, że on w Polsce jest nierejestrowany..), wskazuje on jednak, że paczka dotarła 4 maja do Polski, tylko że albo leży na sortowni, albo zaginęła w jakichś lepkich rączkach.

https://track.aftership.com/flytexpress/A0003616042006B3

Mam pytanie do was, czy do doszły wam jakieś paczki które nie były rejestrowane a mogliście podglądać tracking DO Polski i teoretycznie leżały strasznie długo na sortowni?
ciasteczek

Telefon:: m2

Postprzez woody » 7 cze 2016, o 10:56

Mi leżały paczki nierejstrowane chyba dwa, trzy tygodnie a według trackingu były już w Polsce - czas od 40 do 67 dni.

Meizu M2 Note
woody
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Huawei P10

Postprzez taquito » 7 cze 2016, o 10:58

Cześć, zamówiłem telefon z eu.banggood poprzez France express(Colissimo).
Czy przesyłka zostanie dostarczona do mnie kurierem?
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tranzyt to jest jakiś "transfer" między państwami? (czyli paczka nie jest jeszcze w Polsce) Natomiast co oznacza Origin Facility? Placówką źródłowa? Dlaczego źródłowa skoro źródło chyba było we Francji 1czerwca.

PS Przesyłka będzie przekazana do kuriera polskiego czy cały czas transport jest zapewniany przez France Express?
taquito

Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 7 cze 2016, o 14:25

barciol napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Długo im to idzie, a niby PostNL jest nieco szybszy w dostawach. Mam nadzieję, że do piątku paczka dotrze... .

Tak nadal wisi: ready for shipment czyli ponad tydzień status bez zmiany, do piątku to nie ma szans dotrzeć.
A kiedy twoja dostała ten status ? Moja 30.05 a jeszcze tydzień wcześniej została zgłoszona więc czekam już ponad 2 tyg a ona chin nie opuściła jeszcze ehh zachciało mi się rejestrowanej.
zbyszek.m1@o2.pl

Postprzez barciol » 7 cze 2016, o 16:17

zbyszek.m1@o2.pl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak nadal wisi: ready for shipment czyli ponad tydzień status bez zmiany, do piątku to nie ma szans dotrzeć.
A kiedy twoja dostała ten status ? Moja 30.05 a jeszcze tydzień wcześniej została zgłoszona więc czekam już ponad 2 tyg a ona chin nie opuściła jeszcze ehh zachciało mi się rejestrowanej.

Moja dostała 1.06. Strasznie się ociągają, a niby PostNL szybko dostarcza paczki... tragedia.
barciol

Postprzez digi1 » 7 cze 2016, o 18:00

Hej

Mam problem z przesyłka wysłana China SF Express.

Po numerze trackingu mam takie info:

In Transit
China(S.F. Express)
Poland
Latest Event -- 2016-06-06 12:42 POLAND, Delivered
Destination Country
Origin Country - Cache Time: 2016-06-07 15:24
2016-06-06 12:42 POLAND, Delivered
2016-06-06 12:32 POLAND, Delivered
2016-06-06 08:46 POLAND, Shipment out for delivery
2016-06-04 07:09 POLAND, Inbound linehaul scan
2016-06-03 16:08 POLAND, Shipment in transit
2016-06-02 15:50 GERMANY, Arrived at Depot.
2016-06-01 11:37 FRANCE, Shipment in transit
2016-06-01 11:37 FRANCE, Transit In
2016-05-28 07:43 HONGKONG, Sorting in progress at local branch,Remark: item ready for despatch
2016-05-28 07:43 HONGKONG, Arrived at Depot.
2016-05-28 06:35 HONGKONG, Arrived at Depot.
2016-05-27 02:02 CHINA, The item has been departure the transport center of SF.
2016-05-27 01:57 CHINA, The item has been arrival the transport center of SF.
2016-05-26 09:56 CHINA, Electronic information has been received

Jest informacja że dostarczono, ale gdzie?? bo do mnie nie trafiła i nawet nie wiem gdzies dzownic i sie pytac o nią. Sprzejacy na aliexpress ( dobrze znany sprzedajacy i wiarygodny ), twierdzi ze dostarczy ja local DPD:) ale w DPD ni widu ni słychu o niej.

Miał ktos jakies info na temat przesyłek Chin SF Express , jak je dobrze sledzic.

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
digi1

Telefon:: Xiaomi

Postprzez Zyga » 7 cze 2016, o 19:57

Podaj nr przesyłki zobaczymy co się da zrobić... a narazie sprawdź tu http://www.sf-express.com/us/en/
Jeśli nie chce się tobie czytać FAQ-a lub poszukać odpowiedzi w poprzednich wątkach, koniecznie zadaj pytanie... ;-)
Zyga

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
ROM: 3GB/64GB

Postprzez marcoos1 » 7 cze 2016, o 23:01

@taquito
Myślisz, że dostarczy to kurier francuski? Czy faktycznie liczysz, że paczkę przywiezie jakiś Francuz, który pewnie polskiego nie będzie znał? Oczywiście, że paczka trafia do polskiego przewoźnika, bo w Polsce nie ma France Express. Tak samo jak paczki wysyłane z Polski za pośrednictwem Poczty Polskiej do Chin nie wiezie cały czas Polak i po Pekinie wozi to chiński kurier.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 7 cze 2016, o 23:43

Mam taki status jak poniżej, ta paczka będzie już w sortowni w NL czy jeszcze w Chinach ?
07-06-2016 14:55 The item is at the PostNL sorting center
31-05-2016 09:40 The item is ready for shipment
30-05-2016 03:32 The item is pre-advised
zbyszek.m1@o2.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI