Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
18 maja 2016, o 20:32
5 dni na WER to w sumie nic specjalnego, oby nie czekal na wejscie na celny tak jak moja paczka. Jutro jade osobiscie dostarczyc dokumenty, mogliby oddac od razu paczke:)
19 maja 2016, o 07:45
I te 6 dni to jest tak długo? Poczytaj wątek - paczki na WERze Warszawa potrafią leżeć od kilku do kilkunastu dni. Jeśli miną ponad 3 tygodnie i paczka się nie ruszy, to można zacząć przypuszczać, że zaginęła.
19 maja 2016, o 09:17
I te 6 dni to jest tak długo? Poczytaj wątek - paczki na WERze Warszawa potrafią leżeć od kilku do kilkunastu dni. Jeśli miną ponad 3 tygodnie i paczka się nie ruszy, to można zacząć przypuszczać, że zaginęła.
A co krotko? A co ma do rzeczy ze potrafia? To jakis standard? Czasem wejdzie i wyjdzie tego samego dnia z wer wawa, a czasem lezy dlugo.
Ja uwazam ze 6 dni to dlugo mimo ze sam czekalem 16 dni zanim ruszy z wer wawa do mnie ostatnio.
Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
19 maja 2016, o 10:14
Bylem dzis na WER Warszawa, tam jest jeszcze PRL, paczek ogrom, na celnym lezą praktycznie wszedzie, wiec podejrzewam ze jak ktos gdzies jedną kopnie w rog pomieszczenia to tak sobie lezy.
Celnik w mundurze pytajăc co jest w paczce powiedzial to takim glosem ze poczulem sie winny tego ze żyję:) Zostawilem tylko dokumenty i pojechalem, na paczke trzeba czekac conajmniej poltorej godziny-niewiadomo gdzie lezy a wogole to i tak nie ma osoby ktora by jej poszukala. Trudno, przyjdzie pocztą, musialem juz jechac do pracy
19 maja 2016, o 10:26
No ja zamowilem kolejny mi4 na prezent i przex wer wawe nie dojedzie do mnie na dany termin a zamawialen duzo wczesniej

ale coz poradzic ostatnio mam szczesvie wlasnie takie.
Mi maxa zamowilem ciekawe kiedy wysla i czy tez bedzie lezak w wer wawa...
Panowie wyswietkaja sie wam statusy kolejne? Kiedys bylo np wejscie wer wawa wyjsvie wawa wejscie wer lublin wyjscie, wejsvie 1 poczta wyjsvie wejsvie 2 i prYgotoqanie paczki do dostarczenia i w doreczeniu.
Potem jakis czas bylo wer wawa i potem odrazu statusy zawsze mialem przygotowanie paczki do doreczenia i w doreczeniu
A teraz mam w kratke. Jak wam sie wyswietla obecnie?
Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
19 maja 2016, o 10:30
Teraz w dwóch przypadkach miałem wer w-wa i potem przygotowanie i w doreczeniu. Bez wejść i wyjść.
Meizu M2 Note
19 maja 2016, o 10:59
Ja ostatnio nie mam wogole statusow posrednich pomiedzy wer a doreczenie.
19 maja 2016, o 11:15
Statusów pośrednich między "WER Warszawa" a "przygotowana do doręczenia" nie ma już od co najmniej roku. Chyba, że za pośrednie uznamy "zatrzymanie przesyłki w cle"...
19 maja 2016, o 12:43
Jak mam to rozumieć? Czyli jeśli paczka jedzie do mnie z wer Warszawa przez wer Lublin to mi się to nie pojawi w trackingu?
19 maja 2016, o 12:51
Tam masz to rozumieć. Pojawi sie status o doręczeniu (albo i nie). Jest tak juz od kilkunastu miesięcy