Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez Sebastiankkk » 13 maja 2016, o 23:47
Pisalem tam do nich na początku maja to odpisali mi że jeżeli nie dojdzie za 1-2 tygodni to że nam się odezwać i zapewnia załatwienie tej sprawy. Pewnie będą chcieli zaproponować zwrot na ten ich portfel Gb a wolałbym odzyskać $ i kupić gdzie indziej w tym czasie.
-
Sebastiankkk
-
- Telefon:: Zenfone 5 2/16
przez amgis13 » 14 maja 2016, o 00:22
Ja dokonywałem zakupu na aliexpress, zostało mi 17 dni "Buyer protection time...". Sugerujesz żeby dać znać sprzedawcy czy popytać o paczkę u nas? Gdzie najlepiej zadzwonić?
-
amgis13
-
- Pochwały: 1
- Telefon:: LG
przez abilidian » 14 maja 2016, o 05:35
Dokładnie - zgadzam się w 100%.
Chyba nadeszła "dobra zmiana", u mnie 3 paczki wysłane osobno i w różnych terminach... i 3 trafiły na vat

-
abilidian
-
- Telefon:: Lenovo
przez sloniacz » 14 maja 2016, o 07:35
Nie bez powodu Goldway zrezygnował z promocji '5% więcej za ewentualny zwrot VAT'
Tapnięte z Meizu M1 Note
Xiaomi MI5
-

sloniacz
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 3
- Telefon:: Xiaomi MI5
- ROM: xiaomi.eu
przez Zyga » 14 maja 2016, o 10:28
Pisalem tam do nich na początku maja to odpisali mi że jeżeli nie dojdzie za 1-2 tygodni to że nam się odezwać i zapewnia załatwienie tej sprawy. Pewnie będą chcieli zaproponować zwrot na ten ich portfel Gb a wolałbym odzyskać $ i kupić gdzie indziej w tym czasie.
Ostatnio miałem u nich zwrot i bez pytania nawet zwrócili na to samo konto z którego płaciłem. płatność PP
Jeśli nie chce się tobie czytać FAQ-a lub poszukać odpowiedzi w poprzednich wątkach, koniecznie zadaj pytanie...
-

Zyga
-
- Pochwały: 6
- Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
- ROM: 3GB/64GB
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości