Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
1 kwi 2016, o 17:47
Myślisz że jak ktoś inny sprawdzi to będzie miał inny status?
1 kwi 2016, o 18:05
Moje pytanie dotyczyło przesyłek darmowych bo mamy taką opcje .
1 kwi 2016, o 18:06
Moja też stoi od 13 marca. Kto wie może obok siebie leżą i czekają na lepsze czasy

No to ja miałem szczęście. Moja paczka właśnie dzisiaj do mnie dotarła. W środku telefon, oczywiście bez Vatu

"Local mail tracking" miałem tylko przez 10 dni. Przedwczoraj paczka wylądowała WER Warszawa a dzisiaj jest u mnie. Co dziwne to w Polsce nie wskoczył żaden inny status.
Sami zobaczcie: RE840484706SE
1 kwi 2016, o 18:10
Witam
czy ktos potrafi wyczaić , czy przesylka jest juz na poczcie i czeka na odbior, czy w urzedzie celnym ?
http://www.mtytrack.com/result/index?nums=70659281165dzieki :)
1 kwi 2016, o 18:10
Moje pytanie dotyczyło przesyłek darmowych bo mamy taką opcje .
Na zdecydowanej większości aukcji masz darmowe wysyłki, tyle, że realizowane różnym rodzajem wysyłki, wcale nie jest powiedziane, że darmowa wysyłka musi byc nierejestrowana. Trzeba po prostu dokładnie czytać co jest w opisie.
To jest przesyłka nierejestrowana, takie paczki nie mają śledzenia w Polsce, więc nie ustalisz gdzie się znajduje. Sugeruję poczytać FAQ.
1 kwi 2016, o 18:15
Moje pytanie dotyczyło przesyłek darmowych bo mamy taką opcje .[/quote]
Na zdecydowanej większości aukcji masz darmowe wysyłki, tyle, że realizowane różnym rodzajem wysyłki, wcale nie jest powiedziane, że darmowa wysyłka musi byc nierejestrowana. Trzeba po prostu dokładnie czytać co jest w opisie.
Ok dziękuje za odpowiedz.
1 kwi 2016, o 18:33

Nie , chcę żeby ktoś się odniósł do tego. Może ktoś też miał taką sytuację.
1 kwi 2016, o 18:34
O opóźnieniach SE pisze się tu bez przerwy, nawet dzisiaj kilka postów. Więc tak, ktos miał taką sytuację.
1 kwi 2016, o 19:08
Zrobiłem zakup w gearbest. Dwa dni temu dostałem numer paczki. W systemie nie jest jeszcze widoczna. Paczka niby ma iść z Hongkongu. Adres pod który paczka ma zostać dostarczona znajduje się w Azji, dlatego trochę zdziwiło mnie, że wysłali pocztą Netherlands Post Registered. Teraz zastanawia mnie jaką drogę paczka będzie miała do pokonania. Z tego co czytałem na forum, to wyłania mi się wizja, że paczka zostanie w pierwszej kolejności wysłana do Holandii a stamtąd wróci do Azji. Czy moja wizja jest prawidłowa? Poza tym na stronie
http://www.postnl.post/ znalazłem informację, że opcja Track & Trace nie jest wspierana w kraju do którego paczka została wysłana. Czy to znaczy, że w ogóle nie będę miał możliwości śledzenia przesyłki, czy tylko w kraju docelowym w którym ta opcja nie działa?
1 kwi 2016, o 22:02

Nie , chcę żeby ktoś się odniósł do tego. Może ktoś też miał taką sytuację.
2 kwi 2016, o 05:23
Nl najlepiej śledzić na ich stronie, ale mają skromne info. Jak dotrze do pl to będzie już normalnie. Ostatnio nie działają najszybciej, chociaż ostatnio dron doszedł w 2 tygodnie.
2 kwi 2016, o 09:44
Czy ktoś może mi sprawdzić czy czasem ten numer listu to nie fake RE415123421SE lub podać stronę gdzie analizują numery listów
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka