[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez DrOzda » 9 mar 2016, o 17:32

Chuwi HI10 zamówione 16.02 na jd.com pocztą estońską , wczoraj dotarło na moją pocztę. Bez cła i vat :mrgreen:
DrOzda

Pochwały: 1
Telefon:: Samsung

Postprzez Mnich1989 » 10 mar 2016, o 00:19

Witam serdecznie !

Pierwszy raz mam taką sytuację z paczka, wiec postanowiłem napisać.
Proszę o jakiś komentarz.

Numer: RJ665988576CN

2016-02-24 06:15 SHANGHAI, Package sent
2016-02-20 17:20 International Postal System, Item posting
Kraj pochodzenia - Dane z pamięci podręcznej z: 2016-03-09 22:04
2016-02-26 01:01 Shanghai Pudong, left
2016-02-26 01:01 Shanghai Pudong, left hand navigation
2016-02-26 00:56 Shanghai Pudong, reach
2016-02-24 06:03 Shanghai Exchange Bureau, have been exported directly
2016-02-23 19:58 Shanghai Exchange Bureau, have been exported to open
2016-02-20 20:53 Ningbo communication Bureau, left, the next station "Ningbo Center"
2016-02-20 19:34 Ningbo communication Bureau,
2016-02-20 17:20 Ningbo communication Bureau, has received send
Mnich1989

Postprzez marcoos1 » 10 mar 2016, o 00:56

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Twoja paczka jest w drodze, ale jeszcze nie dotarła do ciebie.
Nie wiem czego oczekiwałeś, ale nie dostaniesz odpowiedzi kiedy listonosz zapuka do drzwi z paczką. Czekaj cierpliwie
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez CFM » 10 mar 2016, o 10:51

CFM napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To pewne? Czy ktoś dostał przesyłkę tą pocztą? Dopytuję się, bo podejrzewam celowe działanie Everbuying - mój kolejny zakup z 3 lutego: Reference Number: NL14565735677133 Netherlands Post surface mail : 02/27/2016 13:48:13 PM, rzekomo wysłany 27-go, brak trackingu...

Nie siej od razu teorii spiskowych. Moja przesylka byla z Gearbest. Z tego co widze na forum, juz kilka osob mialo problemy z przesylkami Belgium Post (BLVS) - te przesylki sa rejestrowane ale nie w PL (info od kobiety z PP - cytuje: "one maja kod kreskowy a u nas sie tego nie zczytuje - nasza poczta nie ma z nimi umowy podpisanej", koniec cytatu).

A skoro nie rejestrowane, to wiadomo co mozna sobie zrobic z taka przesylka i gdy wiadomo ze jest to z Chin, wiec pewnie cos wartosciowego w srodku :)

Moja BLVS jednak doszła do PL. Dostałem telefon od kobiety z poczty że mają paczkę i czy zamierzam ją odebrać czy mają ją odesłać bo do dziś jest deadline (co oznacza że musiała tam być prawie 2 tygodnie). Zero awizo, zero powtórnego awizo (z innymi paczkami - rejestrowanymi - nigdy nie było problemu). Gdyby na paczce nie było numeru telefonu, pewnie by ją odesłali. Odd..
CFM

Telefon:: iOcean X7hd

Postprzez blue_voyager » 10 mar 2016, o 10:55

To dlatego, że te przesyłki traktowane sa jako nierejestrowane w Polsce, teoretycznie listonosz wrzuca ją do skrzynki. Ale jak wrzucić do skrzynki telefon? Zanosi do drzwi, ale jeśli nikogo nie ma, to zabiera przesyłke na pocztę. Nie zostawia awiza bo to nie jest przesyłka polecona. I tu robi sie problem, bo przesyłka dotarła a adresat o tym nie wie.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez motiv » 10 mar 2016, o 10:58

Zalezy do jakiej skrzynku, jak na osiedlu w bloku, to maja czesto uniwersalny klucz.
No i nie zgodze sie nie rejestrowanej belgijskiej poczcie mialem blvs juz 4 razy i 4 razy awizo bylo.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
motiv
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Postprzez blue_voyager » 10 mar 2016, o 10:59

Jak widać w tym wypadku nie miał.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez motiv » 10 mar 2016, o 11:01

No mozliwe, moze tez zalezy od listonosza, bo ja przsylki nawrt jak mam nierejestowana poczta to jak sie miesci do skrzynki to wrzuca listonosz, jesli nie to awizo, a rejestrowane polecone wiadomo awizo.
Gorszy problem robi sie jak pomylimy dane w adresie. Mialem taki przypadek, musialem jezdzic na 2 oddzialy poczty i rozmawiac z kierownikami. Bo inaczej z automatu wrocilby z wer lublin na wer wawa a stamtad do chin

motiv
AKTYWNY

Postprzez colander » 10 mar 2016, o 11:22

CFM napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To pewne? Czy ktoś dostał przesyłkę tą pocztą? Dopytuję się, bo podejrzewam celowe działanie Everbuying - mój kolejny zakup z 3 lutego: Reference Number: NL14565735677133 Netherlands Post surface mail : 02/27/2016 13:48:13 PM, rzekomo wysłany 27-go, brak trackingu...

Nie siej od razu teorii spiskowych. Moja przesylka byla z Gearbest. Z tego co widze na forum, juz kilka osob mialo problemy z przesylkami Belgium Post (BLVS) - te przesylki sa rejestrowane ale nie w PL (info od kobiety z PP - cytuje: "one maja kod kreskowy a u nas sie tego nie zczytuje - nasza poczta nie ma z nimi umowy podpisanej", koniec cytatu).

A skoro nie rejestrowane, to wiadomo co mozna sobie zrobic z taka przesylka i gdy wiadomo ze jest to z Chin, wiec pewnie cos wartosciowego w srodku :)

Moja BLVS jednak doszła do PL. Dostałem telefon od kobiety z poczty że mają paczkę i czy zamierzam ją odebrać czy mają ją odesłać bo do dziś jest deadline (co oznacza że musiała tam być prawie 2 tygodnie). Zero awizo, zero powtórnego awizo (z innymi paczkami - rejestrowanymi - nigdy nie było problemu). Gdyby na paczce nie było numeru telefonu, pewnie by ją odesłali. Odd..[/quote]
Na mojej paczce też jest nr telefonu, ale nie wierzę że pp z siebie zadzwoni
colander

Pochwały: 2

Postprzez Mnich1989 » 10 mar 2016, o 12:16

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem czego oczekiwałeś, ale nie dostaniesz odpowiedzi kiedy listonosz zapuka do drzwi z paczką. Czekaj cierpliwie

Paczka jest wyższej wartości i jest rejestrowana.

Czytałem dziesiątki postów w którym ludzie pisali ze po wyjściu z lotniska w Szanghaju, po max tygodniu paczka jest w Warszawie. Tutaj mija już 15 dni, więc nie wydaje mi się to normalne. Nie oczekuje informacji kiedy ją dostane, tylko dlaczego minelo tyle dni a w trakingu cisza.
Mnich1989

Postprzez blue_voyager » 10 mar 2016, o 12:18

Nie ma czegos takiego jak "max po tygodniu". Czas dostawy może byc bardzo różny, przesyłka może utknąć na dowolnym etapie. Po prostu czekaj.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez motiv » 10 mar 2016, o 12:36

Mnich1989 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Paczka jest wyższej wartości i jest rejestrowana.

Czytałem dziesiątki postów w którym ludzie pisali ze po wyjściu z lotniska w Szanghaju, po max tygodniu paczka jest w Warszawie. Tutaj mija już 15 dni, więc nie wydaje mi się to normalne. Nie oczekuje informacji kiedy ją dostane, tylko dlaczego minelo tyle dni a w trakingu cisza.

Hahaha padlem. Tia a smoki byly w tej bajce? Czas dostawy u kazdego przeowznika moze byc rozny moze byc to 4-5 dni a mozw byc 30-60-90 dni!
Te 15-21 dni to akurat normalne. Czytaj dalej brednie, albo daruj sobie kupno w chinach skoro taka panike siejesz.

motiv
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI