Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
11 sty 2016, o 21:04
Ostatnio NL słabo stara się. Czekałem niedawno na paczkę aż od tego statusu co masz .....,pojawiła się w WER W-wa 25 dni, także DAMIAN pozostało czekać.
11 sty 2016, o 21:14
Nie.
11 sty 2016, o 21:23
Może to być ryzykowne. Mnie pewien Chińczyk sam wydluzal okres ochrony bez pytania i informowania, a kiedy paczka dotarła to skrócil.
Wklepane Tapatalkiem na Meizu M2 Note
11 sty 2016, o 21:26
Tak, mam tak. Paczka odnalazła się w Madrycie. Czekam na nią. Niby 5 stycznia wysłana z Madrytu. Ciekawe dokąd trafi tym razem.
Wklepane Tapatalkiem na Meizu M2 Note
11 sty 2016, o 21:46
Moja niby nigdzie się nie błąka tylko jest gdzieś zawieszona w cargo...
11 sty 2016, o 22:09
Witam
Kupiłem parę dni temu dwa zegarki z tym, że polecono mi wybrać "China Post Registered Air Mail" zamiast "Seller's Shipping Method" ponieważ ta druga opcja nie jest rejestrowana i może nie dojść. Oczywiście musiałem trochę dopłacić. Pierwszy zegarek został dawno zarejestrowany i już czeka na wysyłkę i widnieje ta metoda wysyłki, za którą płaciłem. Za to w drugim zegarku, który został zarejestrowany dopiero dzisiaj jest to przed czym mnie ubiegano:

Mimo to przesyłka jest rejestrowana jako tako. Pytanie - mam coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
(przepraszam za umieszczenie tego posta w osobnym temacie, mój błąd)
11 sty 2016, o 22:52
Mam to samo. Od 1 grudnia widnieje ten status przesyłki... Majfrend wydłużył buyer protection i jesli do końca tygodnia nie będzie zmian, wyśle paczkę jeszcze raz.
11 sty 2016, o 22:58
Mam to samo. Od 1 grudnia widnieje ten status przesyłki... Majfrend wydłużył buyer protection i jesli do końca tygodnia nie będzie zmian, wyśle paczkę jeszcze raz.
Jaki sklep?
11 sty 2016, o 23:02
Jaki sklep?