Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
26 lis 2015, o 09:38
No niestety nic innego jak czekanie nie pozostaje...
26 lis 2015, o 09:46
Dziwię się Waszym narzekaniom. Jest okres przedświąteczny, po drugie wysłane są setki tysięcy (a może nawet miliony ) przesyłek związanych z promocją 11.11. Czego się spodziewaliście? To jest po prostu normalne, nikt tego nie przerobi w zwykłym czasie.
26 lis 2015, o 10:21
bo 07.11 jest przed 11.11?
26 lis 2015, o 10:30
A jakie to ma znaczenie? Myślisz, że przesyłka kupiona 7-go, 7-go wylatuje z Chin? Trafia na ten największy ruch i nie ma siły, musi utknąć. Aż dziwne, że trzeba to tłumaczyć, skoro co roku jest to samo.
26 lis 2015, o 10:31
A ja sie dziwie Twojej wypowiedzi. Wedlug Ciebie jest to naturalne, zeby np. komus paczki przyszly z 16.11 a ktos czeka od pazdziernika? Gdy dostane paczke np 4 grudnia to ok, ale jak mi ma przyjsc w styczniu to dziekuje bardzo. Nie po to kupowalem prezenty na swieta, zeby je wreczyc w lutym ;)
Poza tym, w podobnym okresie zamawialem paczki w tamtym roku i sprawa sie zamknela w ledwo ponad 2 tygodniach - lacznie z zaplaceniem vat.
26 lis 2015, o 10:36
Tak, jest to dla mnie naturalne, bo poznałem dobrze specyfikę takich zakupów. Nie wiem jakie masz doświadczenie w zakupach z Chin. Ja po moich kilkuset paczkach wiem jedno - na nic nie licz a już na pewno nie na terminową dostawę. Dlatego tak, dziwię się, że mozna narzekac na długą dostawę z Chin. Tak to juz jest i tyle. Uzbrój się w cierpliwośc albo kupuj w Polsce.
26 lis 2015, o 10:45
Ja np. wczoraj dostałem nierejestrowaną lampki rowerowe zamawiane równo 3 miesiące temu - w sierpniu :)
Nie ma reguł.
26 lis 2015, o 11:29
7.11 jest w transporcie z NL do PL kupiona wczesniej, inni juz dostali swoje kupione duzo pozniej, ewidentnie zagubiono cos
26 lis 2015, o 11:36
A ja sie dziwie Twojej wypowiedzi. Wedlug Ciebie jest to naturalne, zeby np. komus paczki przyszly z 16.11 a ktos czeka od pazdziernika? Gdy dostane paczke np 4 grudnia to ok, ale jak mi ma przyjsc w styczniu to dziekuje bardzo. Nie po to kupowalem prezenty na swieta, zeby je wreczyc w lutym ;)
Poza tym, w podobnym okresie zamawialem paczki w tamtym roku i sprawa sie zamknela w ledwo ponad 2 tygodniach - lacznie z zaplaceniem vat.
To są zakupy w Chinach.
Nie ma czegoś takiego jak "spóżnione", bo nikt nie wie ile idą paczki. Jednym idą 10 dni a innym 3 miesiące i żadna nie jest spóźniona.
To, że rok temu kupowałeś i doszła na czas to nie znaczy, że teraz będzie tak samo.
Kupisz dzisiaj i otrzymasz paczkę za 45 dni a ktoś inny kupi jutro i otrzyma za 2 tygodnie (od tego samego sprzedawcy).
Nie pasują takie zasady to kupuj w Polsce (ale nie allegro, bo paczka i tak będzie z Chin).
Na ali masz jeszcze ochronę kupującego i najczęsciej gwarancję 60 dni i jak nie dojdzie to spór i zwrot, więc to będzie i tak jeszcze przed lutym.
26 lis 2015, o 11:55
Czy ma ktoś paczkę w Guanghzou.
Moja stanęła na statusie "wylot" i na razie nic.
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
26 lis 2015, o 12:12
to tylko 6 dni zwłoki, daj spokój...
26 lis 2015, o 13:35
Oj tam - wiem jak to jest - kiedyś 3mies. czekałem.
Tak tylko pytam. ;)
Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka