Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
19 sie 2015, o 21:37
Kilka dni to długo? Chyba pierwsze zakupy w Chinach, co? Po prostu czekaj.
20 sie 2015, o 00:36
Nie zawsze drobnicę, nadają nierejestrowaną. Mi jeden sprzedawca, zamówienie za 79 centów nadał rejestrowaną. To się zdarzyło raz na 10 paczek. Choć na aukcji każde zamówienie powinno mieć rejestrowane z tych 10ciu
20 sie 2015, o 03:42
panowie, singpost, numer despatch 4186 od 17.08 w warszawie, stoi tracking w miejscu, ktos juz dostal paczke z tego kontenera? dawno mi nc nie zawislo na tyle... czy nadal informacje na temat przeslania paczki dalej nie sa uaktualniane i zobacze dopiero w trackingu gdy zostanie wydana listonoszowi?
20 sie 2015, o 11:13
Dobra chłopaki dzięki za pomoc.
Poprzeglądałem wczoraj dokładnie tego ali i przynajmniej wiem które paczki są rejestrowane a ,które nie.
Dzięki i pozdrawiam
20 sie 2015, o 14:32
Witam, mam dosyć spory problem, prawię miesiąc temu zamówiłem buty na aliekspress, długo oczekiwałem paczki aż w końcu postanowiłem sprawidzć gdzie ona się znajduję. Po wpisaniu nr paczki wyskoczyła mi bardzo dziwna informacja, że paczka zamiast do mnie została 'doręczona' do Norwegii już 12 dni temu ... Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
20 sie 2015, o 14:33
Dostałeś numer trackingowy nie swojej przesyłki. Zakładaj spór.
20 sie 2015, o 14:41
To znaczy ? Bo za bardzo nie rozumiem.. Jestem dosyć nowy na ali i to moje drugie zamówienie .
20 sie 2015, o 14:44
Czego nie rozumiesz? Sprzedawca podał Ci inny numer przesyłki - bo się pomylił, bo Twojej nie wysłał albo z innego powodu. Tak czy owak otwieraj spór na Ali. Jak to zrobić masz opisane w naszym FAQ.
20 sie 2015, o 14:46
Sprzedawca musiał podać numer do śledzenia.
Podał nr innej wysyłki (do jakiegos Norwega) bo tobie jeszcze nie wysłał (lub wysłał nierejestrowana).
Zakładaj spór.
20 sie 2015, o 14:51
Dobra rozumiem, dziękóweczka .
20 sie 2015, o 22:21
Malezyjska to chyba dobra informacja :D
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!