[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez mortimer » 14 lip 2015, o 20:24

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I na tym zakończę rozmowę, bo myślałem, że rozmawiam z poważnym człowiekiem.

Skoro tak myślałeś, to już rozpocząłeś naprawdę słabo. Uważam, że ową rozmowę można było rozpocząć spokojnie i wówczas w takim samym tonie kontynuować. Może następnym razem będzie lepiej...
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez fake4r » 14 lip 2015, o 20:35

Ehh nie mi to rozstrzygać ale blue i lexio mają według mnie rację i zgadzam się z ich opinią że nie ma sensu otwierać sporu gdyż cn, nl, sg, se itp. to jeden ten sam grzyb, co innego jakby sprzedawca wysłał przesyłką nierejestrowaną albo kurierem ( i tym samym naraził kupującego na dodatkowe koszty) ale często spotykam się z czymś takim że jest podana metoda wysyłki np. china post a wysyłka idzie nl post itd itd. Jak ktoś kupuje trochę na ali to wie że takie rzeczy są na porządku dziennym i nic w tym dziwnego nie ma. Nawet nikt z nas nie pomyśli żeby otwierać spór z takiego powodu. Ja rozumiem że kolega który zadał to pytanie - czy otwierać spór - raczej nie ma doświadczenia skoro pyta o takie rzeczy, po za tym ma tylko 2 posty na koncie więc tym bardziej można tak wnioskować. Jednak dla mnie bezsensem jest otwierać spór z takiego powodu no chyba że się chce po prostu spróbować wyłudzić częściowy refund od sprzedawcy... Można przyjąć że skoro miał wysłać pocztą A a wysłał pocztą B to nie wywiązał się z umowy, ale nie każdy wie że są tu też pewne niepisane zasady na aliexpress. Kolega bercik0700 chciał się dowiedzieć co ma zrobić i poznał nasze opinie na ten temat, a zrobi jak będzie uważał. Takie jest moje zdanie, możecie się z nim zgadzać bądź nie.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez paeru » 14 lip 2015, o 20:39

Gap12 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moja 7 dotarła do UK i wysłana w tym samym dniu szła 7 dni do Budapesztu, skąd dzisiaj wysłali ją dalej. Więc wygląda na to, że to normalne dla tego przewoźnika :)
paeru

Pochwały: 3
Telefon:: Lenovo P770
ROM: Lewa OS 4.2.1 JDStar

Postprzez Gap12 » 14 lip 2015, o 20:44

ja od 6 dni mam taki status : Parcel arrived in One World UK sorting Centre Heathrow London .Martwi mnie to że to jest status o przybyciu a nie ma nic o wysłania u ciebie też tak było czy miałeś jakiś status o wysłaniu ?
Gap12

Telefon:: Mlais

Postprzez paeru » 14 lip 2015, o 21:14

Faktycznie u mnie po Twoim statusie wskoczył status Departed LHR, chociaż to że go nie ma nie musi automatycznie oznaczać, że paczka stoi.

Rozumiem, że śledzisz na stronie: http://www.oneworldexpress.co.uk ?
paeru

Telefon:: Lenovo P770
ROM: Lewa OS 4.2.1 JDStar

Postprzez blue_voyager » 14 lip 2015, o 21:35

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja dodam od siebie jeszcze jedno, i zaznaczam, że to moja opinia. W takim podejściu jak kolega napisał "może pare $ uda sie odzyskać" widać zwyczajne dziadowanie. Towar zapłacony, otrzyma go choć inną pocztą niż zamówił - będę się upierał, że solidniejszą i szybszą, więc pewnie dostanie szybciej, ale próbuje coś wyciągnąć bo było niezgodnie z zamówieniem. No można, może nawet coś dostanie (choć nie wierzę), ale naprawdę nie sądzicie, że smrodek pozostaje?
Tyle OT.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Gap12 » 14 lip 2015, o 21:55

paeru napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak sprawdzam na tej stronie,mam nadzieje że paczka jednak została wysłana i niedługo pojawi się w Budapeszcie.Pozostaje czekać.
Gap12

Telefon:: Mlais

Postprzez bercik0700 » 14 lip 2015, o 22:44

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja dodam od siebie jeszcze jedno, i zaznaczam, że to moja opinia. W takim podejściu jak kolega napisał "może pare $ uda sie odzyskać" widać zwyczajne dziadowanie. Towar zapłacony, otrzyma go choć inną pocztą niż zamówił - będę się upierał, że solidniejszą i szybszą, więc pewnie dostanie szybciej, ale próbuje coś wyciągnąć bo było niezgodnie z zamówieniem. No można, może nawet coś dostanie (choć nie wierzę), ale naprawdę nie sądzicie, że smrodek pozostaje?
Tyle OT.

Widzę że kolega coś strasznie nieprzyjemny jest. Nie wiem czy za karę wypowiadasz się na forum czy masz jakieś kompleksy i dowartosciowujesz się odcinkami. Może nie wypada osobie która ma 2 posty wytykać komuś kto ma status VIP no ale. . . Najpierw sugerujesz ze moje pytanie było idiotyczne(podobno nie ma glupich pytań są tylko głupie odp) , potem wyjeżdżasz mi z dziadem . Było kilka odp na moje pytanie i jakoś inni potrafili wypowiedzieć się na poziomie( i za to mi dziękuję), no ale kolega voyager zaraz zrobi z człowieka nie wiadomo kogo zamiast odp sensownie na temat albo w ogóle nie odp.

Autor postu otrzymał pochwałę
bercik0700

Pochwały: 1
Telefon:: SIII
ROM: 4.1.2

Postprzez blue_voyager » 14 lip 2015, o 22:58

Cóż, skoro Tobie nie przeszkadza, że chcesz wyciągnąć parę groszy od sprzedawcy praktycznie za nic to Twoja sprawa. Napisałem wyraźnie - to moja opinia, mam do niej prawo. I podtrzymam to co napisałem - to jest dziadowanie. Chcesz wyciągnąć pieniądze od człowieka właściwie za nic. Twoja sprawa, na szczęście uczciwych jest większość, co widać po tym forum.
Wystarczy offtopu, jeśli masz do mnie jakieś uwagi pisz na priv.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez bercik0700 » 14 lip 2015, o 23:12

Może i bym miał jeszcze coś do sprostowania, ale forum a tym bardziej ogólnie internet nie jest dla mnie miejscem do przepychanek. Pozdrawiam
bercik0700

Pochwały: 1
Telefon:: SIII
ROM: 4.1.2

Postprzez lexio » 15 lip 2015, o 10:00

a Ja zapytam jeszcze raz . Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z przesyłkami z GUANGZHOU ?? Pytam bo nie wiem czy nie jest tak samo jak z Urumqi ,że czeka sie miesiącami
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez drago68 » 15 lip 2015, o 10:02

Dla wszystkich , którzy czekają na swoja paczkę z W-wy.....
Prawie cały tydzień PP z tym się trudziła.
Spoiler:
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI