Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

11 maja 2015, o 23:05

kondziu93 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To nie potwierdzenie tylko zamówienie w Aliexpressx
//edit: chociaż niewykluczone... Ali ma wbudowane w siebie już nadawanie niektórych przesyłek, więc w sumie nie jestem pewien.

12 maja 2015, o 10:30

Cześć,

Czy ktoś z was spotkał się z Tracking Number Singapoure Post zaczynającym się od RT?

RT003512030SG

Wiem że niby jeszcze dużo czasu nie minęło ale czy ktoś coś wie o kontenerze 4109? (Sr nie wiem jak sprawdzić...)

12 maja 2015, o 10:49

Czy ktoś czekał dłużej niż tydzień jak nie przekazali paczki z WER WARSZAWA dalej bez oclenia?

12 maja 2015, o 11:06

Tak, niektórzy czekali dłużej. Codziennie pytanie o Twoją przesyłkę nie przyśpieszy jej dostawy.

12 maja 2015, o 11:08

@wieczniak11 Moja paczka dotarła do Polski 7.05.2015 i dalej leży w WER Warszawa. Widczonie trafiliśmy na gorszy dzień :) Nie ma co panikować.

12 maja 2015, o 11:09

Kolego @blue_voyager przeniosłeś mój post choć jego treść nie do końca pokrywa się z tematem. Na przykład czy spotkał się z takim przewoźnikiem i jak wyglądała współpraca z tym sprzedawcą?

sledzenie-przesylek-status-przesylki-t2250-20784.html#p176860

12 maja 2015, o 11:21

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Wskazany post jak najbardziej pasuje do tego wątku, nie wiedzę powodu aby zakładać osobny temat. Poza tym nie widzę we wskazanym poście żadnych pytań dotyczących współpracy z tym sprzedawcą. Jeśli chcesz o to zapytać również jest od tego stosowny wątek.

12 maja 2015, o 11:32

egon64 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

dokładnie tak musieliście trafić,bo moja 9 maja wieczorem wleciała na Warszawe a dziś już jest w Pruszczu

12 maja 2015, o 11:44

Dobra to @egon64 napisz jak przesyłka będzie miała inny komunikat

12 maja 2015, o 11:59

@Wieczniak11 I stało się:

Przekazanie przesyłki do doręczenia 2015-05-12 10:15

12 maja 2015, o 19:53

Ludzie przeczytajcie chociaż kilkanaście stron tego tematu a uzyskacie odpowiedź na swoje pytanie.

W moim przypadku zawsze przesyłki dochodzą do WER Warszawa, a potem nagle listonosz je przynosi i dopiero później zmienia się status. Przeważnie to 10-14 dni od wysyłki.

A co do nierejestrowanych wysyłek zawsze przychodzą do mnie szybciej. Omijają wszystkie WER i paczki są szybciej.

12 maja 2015, o 20:00

Nie omijają żadnych WER-ów. Jak Ty sobie to wyobrażasz? Nie ma innej drogi dla przesyłek jak tylko przez kolejne WERy. Przechodzą przez nie, tylko nie są tam skanowane.
A że przychodzą często szybciej to fakt.
Odpowiedz