[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez wacie72 » 23 kwi 2015, o 22:35

mariom2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jeszcze mam jedno pytanie: Jak sądzicie ile będę jeszcze musiał czekać bo minęło 10 dni ? Chodzi mi o maksymalny czas oczekiwania ? Proszę o odpowiedź

Możesz próbować dzwonić na infolinie poczty polskiej moze oni udzielą Ci info gdzie jest paczka .
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez adrianek998 » 23 kwi 2015, o 23:55

Witam. Koledzy mam pytanie, zamówiłem coreczce bluze z ali sobie jakies etui i kilka rzeczy za pare groszy, mogl by ktos pomocw zlokalizowaniu takiej paczki : RN212593394CN , paczka zamowiona 13 04 2015 czy powinienem cos zaczac sie martwic ? inne paczki zawsze przychodzily alezawsze tez byly widoczne statusy, tutaj niestety nie ma. pzdr
adrianek998

Telefon:: samsung

Postprzez shayk » 24 kwi 2015, o 00:02

adrianek998 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Numer nadany ale paczka fizycznie nie wysłana. FAQ się kłania.
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
shayk
VIP

Pochwały: 41
Telefon:: elephone

Postprzez adrianek998 » 24 kwi 2015, o 00:18

Przepraszam ale nie przeczytałęm faq :) czy mam otwierac spor czy czekc? co radzicie?
adrianek998

Telefon:: samsung

Postprzez shayk » 24 kwi 2015, o 00:33

adrianek998 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisz do niego że jeśli dalej nie będzie trackingu to otwierasz spór. Poczekaj kilka dni i otwieraj jeśli nic się nie pojawi.
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
shayk
VIP

Postprzez blue_voyager » 24 kwi 2015, o 06:20

Więc przeczytaj i nie zadawaj pytań na które są tam odpowiedzi.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez Geralt » 24 kwi 2015, o 09:11

mariom2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jeszcze mam jedno pytanie: Jak sądzicie ile będę jeszcze musiał czekać bo minęło 10 dni ? Chodzi mi o maksymalny czas oczekiwania ? Proszę o odpowiedź

Kiedy będziesz już coś wiedział podziel się tym z nami na forum. Moja paczka leży też w WER Warszawa od 20.04 i też jak na razie nic się nie zmienia. Poczekam jeszcze chwilę może się coś zmieni, ale nie ukrywam, że zaczynam się powoli martwić, bo nigdy tak długo moja paczka tam nie leżała.
Geralt

Postprzez Geralt » 24 kwi 2015, o 11:34

Moja paczka właśnie dotarła do urzędu pocztowego w moim mieście i została już przekazana do doręczenia :-D
Geralt

Postprzez Pawwoj » 24 kwi 2015, o 12:13

Miał ktoś kiedyś paczkę Ig-Firstclass? Ponieważ śmie sądzić że jest to fake. A i jak wygląda dostawa przez sf-express bo mam dużo trackingów sf ale za bardzo w nich się nic nie dzieje i kto to dostarcza itd.? :)
Pawwoj

Telefon:: Apple

Postprzez lennyhowmany » 24 kwi 2015, o 15:34

Właśnie dostałem od Gearbest maila, że wysłali mi telefon. Niestety paczka ma zły tracking number: RS242450712NL. Na zdjęciu, które zrobili, numer jest taki sam. Ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Czy to nie opóźni przesyłki?
lennyhowmany

Telefon:: NubiaZ7Max/ZTEAxon7

Postprzez shayk » 24 kwi 2015, o 15:38

lennyhowmany napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisz do nich, i zapytaj o co kaman z tym numerem :-D
shayk
VIP

Postprzez bartis » 24 kwi 2015, o 16:33

Witam, od niedawna zamawiam rzeczy z chin. Wszystkie rzeczy przychodzą bardzo szybko. Ale jedna paczka ma dziwny status: UP Gniezno 1, Handing over of item to delivery.
Tylko, że ja mieszkam w Radomsku i zawsze było UP Radomsko, Handing over of item to delivery. Czy mam gdzieś dzwonić do poczty polskiej i spytać o co chodzi ?
bartis

Pochwały: 1
Telefon:: Samsung S3
ROM: Stock

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI