Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

26 mar 2015, o 17:49

nowy9191 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

bardziej martwi mnie to, ze paczka w trackingu PP jest jako list a nie jako paczka i ma wage 0.0 kg

26 mar 2015, o 17:58

indon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

O kilku do kilkudziesięciu dni.

26 mar 2015, o 20:09

Dzisiaj coś się zmieniło niby jest ten sam status ale jest dzisiejsza data i inna godzina http://r4v.pl/sledzenie/detail.php?nr=RS212349964NL
Czy to coś oznacza ? Sorry że się tak wypytuję ale pierwszy raz zamawiam coś z Holandii w ogóle z zagranicy.

Pozdro, Kuba

26 mar 2015, o 21:36

eteri napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spokojnie ja czekałem chyba 5 dni i dopiero był pierwszy status.Przy przesyłkach z Chin trzeba dużo cierpliwości :)

26 mar 2015, o 21:45

Kuba239 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co się miało zmienić? :-D Wcześniejszy status 23.03 zgłoszenie wysyłki, 26.03 przygotowanie do wysyłki. Nic trudnego, wystarczy czekać :roll:

26 mar 2015, o 22:10

Dzięki za odpowiedź ;) A taka paczka idzie z Chin czy z Holandii ?

26 mar 2015, o 22:14

Kuba239 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Z Chin przez Holandię do Polski.

26 mar 2015, o 23:47

panpiotus napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Większość jeżeli nawet nie wszystkie paczki które do mnie dotarły w śledzeniu miały wagę 0.0 kg i wszystko z nimi było OK.

27 mar 2015, o 00:11

Wysłałem dziś mailem skany do WER Zabrze, myślicie że w poniedziałek przesyłka ruszy w moją stronę?

27 mar 2015, o 03:07

Cieptak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Umów się w tej sprawie na konsultację http://www.wrozbita-maciej.pl/ :mrgreen:

T.

27 mar 2015, o 04:44

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wszystkie przesyłki wysyłane pocztą NL to priorytety (jest duży napis na górze "PRIORITY"), jednak od momentu przybycia do Warszawy (nie wiem czemu) są traktowane przez PP jako list polecony ekonomiczny.

27 mar 2015, o 07:50

Sorry, nie napisałem ze chodzi mi o przesyłki realizowane przez SG i CN.
Odpowiedz