Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez wacie72 » 2 mar 2015, o 16:06
Kto Ci takich głupot naopowiadał ?
Możesz dać linka do tych wypowiedzi ?
-

wacie72
- VIP
-
- Pochwały: 49
- Telefon:: Redmi Note 7
przez shayk » 2 mar 2015, o 16:06
Czekasz na zwrot kasy od sprzedawcy ?
Nie chciałeś zapłacić vatu i wolałeś by paczka wróciła do Chin ?
Jeżeli tak to sorki ale mam nadzieję ze będziesz miał problem z odzyskaniem pieniędzy.
No chyba że jest jakiś inny "ważny" powód nie odebrania przesyłki z cła.
Nie w Paczce był telefon Xiaomi i z wielu rad na forum dowiedziałem się że lepiej takiej paczki nie odebrać jeżeli zostanie zatrzymana bo wtedy przy otwarciu mogą go zarekwirować z powodu nie spełniania norm itp. A więc napisałem do sprzedawcy że paczka została zatrzymana i zeby telefon nie przepadł lepiej będzie zrobić jego zwrot i wysłać go ponownie. Zapłaciłem jeszcze raz sprzedającemu za wysyłkę i miał mi go wysłać po zwrocie ale mineły 3 miesiące a z celnego urzędu wcale tej paczki nie odesłali.
Lepiej takie paczki odbierać.. właściwie jest to konieczne.
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
-

shayk
- VIP
-
- Pochwały: 41
- Telefon:: elephone