Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
20 lut 2015, o 20:41
A powinno wystarczyć bo kolejne pytania co się dzieje z Twoją paczką będę usuwał.
Takie rzeczy się zdarzają, ale pewnie kończy Ci się czas ochrony więc pomyśl o sporze.
20 lut 2015, o 22:54
właśnie się spóźniłem;/ rozmawiałem z konsultantem który rzekomo wysłał info do dostawcy i na pewnie odzyskam kase/towar
20 lut 2015, o 23:35
1 -Received from Customer 2015-02-14
2 -Despatched to Overseas Postal Admin (From SG/SIN to PL/WAW) 2015-02-16
Czyli leży w Sin od 16 i jeszcze nie wyleciała?
20 lut 2015, o 23:46
Pozostaje Ci tylko czekać na status Wer Warszawa a kiedy to będzie to nikt nie wie .Też czekam cierpliwie z tą samą datą despatch 4040
21 lut 2015, o 00:25
Może mi ktoś sprawdzić ten nr 007296024709 - bo wyskakuje mi, że jest błędny. Dzięki
21 lut 2015, o 08:32
Nie ma żadnych literek w tym numerze? Jaką stronę do śledzenia podał Chińczyk w Logistics Information? Jak towar małej wartości to może lecieć nierejestrowaną.
21 lut 2015, o 08:41
Nierejestrowana ale niby pokazuje na yw56
21 lut 2015, o 09:10
Przesyłka idzie już 8dni nawet nie ma jej jeszcze na trackingu post nl, chociaż Chinka obiecała że będzie do 10dni i u mnie. Czy moja paczka w tym momencie stoi czy jest dostarczana? RS234755496NL
Info na temat przesyłki pojawia się na:
http://track.yw56.com.cn/en-US/Ps. sprzedawca zaufany.
21 lut 2015, o 09:16
Po pierwsze nie już 8 dni a dopiero 8 dni.
Po drugie cały czas się powtarza, że w Chinach jest teraz okres świąteczny, opóźnienia będą większe niż zwykle.
Po trzecie, sprzedawca obieca Ci wszystko, żebyś tylko kupił, bądź realistą.
Po prostu czekaj, pisanie podobnych postów co dwa, trzy dni nic nie zmieni w statusie Twojej przesyłki.
21 lut 2015, o 10:09
Nie ma literek. Chinczyk napisał tak: Niestety przyjacielu, W związku z problemami po akumulacji, zmieniliśmy inny wysyłka sposób, który będzie lepiej i bezpieczniej. Będzie on przybyć na inny kraj, potem, że po kraju będzie przeniesienie go do kraju. Naprawdę przepraszam za tę niedogodność dla Ciebie! Czas wysyłki będzie taka sama lub szybciej niż żeglugi sposób wybrać i proszę śledzić na tej stronie (śledzące informacje zwykle w ciągu 3-12 dni pokazały biznesowych): http: //intmail.183.com.cn/icc-itemstatusen. jsp