Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

30 sty 2015, o 15:48

areq1987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To nieźle, przy drozszych telefonach niestety vat mozna odczuc ;p U mnie na paczce bylo 'Android Phablet for gift' wiec stad pewnie wiedza ;) ale to jest dziwne, nie dosc ze mamy najdrozsza stawke VAT to jeszcze takie czeste kontrole..

30 sty 2015, o 16:07

Kupiłem na Aliex... okulary. Od razu dostałem nr trackingu (nigdzie w śledzeniu przesyłek go nie znalazłem). Dzisiaj po 5 dniach chińczyk zmienił nr trackingowy na inny. To jest normalna praktyka u nich? Może ktoś mnie oświeci o co może mu chodzić. Dopiero zaczynam przygodę z zakupami na Aliex, więc proszę o wyrozumiałość.

30 sty 2015, o 16:13

Mijał czas na wysyłkę towaru, więc sprzedawca podał fałszywy numer. Gdy faktycznie wysłał zamówienie, to podał Ci prawdziwy numer. I tyle.

30 sty 2015, o 16:54

ile wam mniej więcej przetrzymuja przesyłki typu telefon moja dotarła 29.01 o 7:05 WER Warszawa i tak mnie ciekawi ile ja tam będą trzymać

30 sty 2015, o 16:58

Jak byś przeczytał FAQ, dowiedziałbyś się, że Twoja przesyłka wcale nie musi być w Warszawie tylko już gdzieś dalej, może nawet w Twoim mieście. Statusy ostatnio aktualizują się z opóźnieniem albo wcale.

30 sty 2015, o 17:32

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też mam cały czas w Warszawaie od 29.01

30 sty 2015, o 18:19

To raptem jeden dzień. Litości ludzie. I tak teraz poucinali statusy więc dajcie sobie na wstrzymanie :)

30 sty 2015, o 22:25

Moja dotarła 28 na WER Warszawa a dzisiaj telefonik już odebrany od listonosza. (PS. chyba mam szczęście 3 paczki w ciągu 2 miesięcy i ani jedna nie zatrzymana przez UC)

31 sty 2015, o 10:10

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Aktualnie średnio 2 dni jest status WER Warszawa. Ale to może oznaczać tez że już 1 dzień jest w WER najbliższy miejscu zamieszkania.
Od kilku tygodni nie ma pośrednich statusów.
Lepsze to niż Zatrzymano przez urząd celny :) bo wtedy to się naczekasz nawet z tydzień.

31 sty 2015, o 13:48

A tak z ciekawości. Czeka może ktoś jeszcze na Pekin z 26.09.2014? :-)
Odpowiedz