[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez adek1983 » 2 gru 2014, o 18:45

Dziękuję wszystkim za pomoc w rozjaśnieniu tematu z moją paczką. Sprzedawca otrzymał soczystego maila z podziękowaniem za ściemę odnośnie terminu wysyłki.
adek1983

Telefon:: 783026794

Postprzez blue_voyager » 2 gru 2014, o 18:52

wacie72 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niestety nie pomogę Ci ponieważ wszystkie moje ostatnie przesyłki to China Post i z tego powodu jakoś nie śledzę doniesień dotyczących SP.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez kokosek » 2 gru 2014, o 19:23

Nie wiem czy ktoś podawał, ale dobra stronka do śledzenia NL Post jest https://www.internationalparceltracking.com
Status podaje już od chin, trzeba podać kod pocztowy na jaki została wysłana przesyłka i kraj.
kokosek

Pochwały: 7
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Postprzez wacie72 » 2 gru 2014, o 19:24

Dzięki blue_voyager.
Niestety jest tak jak przypuszczałem , jak Ty mi nie pomożesz to nikt mi nie pomoże.

Moja China post z 11 listopada też już dotarła , a "Singapur" z tego samego dnia wisi gdzieś na lotnisku w Azji :(
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez tidi21 » 2 gru 2014, o 19:42

Ostatni dotarł 4277 w czwartek 27 listopada i od tego czasu chyba nic. Ja czekam na 4278, którego jeszcze nie ma w polsce. Co do wyższych numerów to nie wiem.
tidi21

Telefon:: HTC

Postprzez adamson » 2 gru 2014, o 19:57

Uff, znowu pechowe 4111 sr5, od maja czekałem na przesyłkę i dziś wreszcie otrzymałem, nie telefonik, ale zwrot pieniędzy od antelife poprzez chargeback z banku tmobile. :P Ante się mocno przez ten czas wykręcało, ale wreszcie polegli.
adamson
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: coolpad 7320
ROM: AOSP v2.1

Postprzez mrsboogiewoogie » 2 gru 2014, o 21:36

heyka, pisze z zapytaniem o namieżenie paczki...

moj chlopak kupil sobie obudowe do smartphona 13.11 i tracking jakby utkwil? od 16.11 nic z ta paczka sie nie stalo? to normalne?

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
mrsboogiewoogie

Telefon:: LG

Postprzez G P » 2 gru 2014, o 22:25

to jest przesyłka nierejestrowana poza Chinami więc pewnie sobie leży w Pekinie i czeka na zmiłowanie (samolot), a może i płynie po oceanie...
G P
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: star w450
ROM: miui

Postprzez mati9815 » 2 gru 2014, o 22:51

Jeszcze raz ja,tym razem z inną paczką.
21.11.2014r. Zostało wysłane zamówienie,niestety przez wedoexpress..
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Rozumiem,że te statusy są FAKE'owe i sprzedawca mógł w ogole nie wysłać zamówienia?
Na zdjęciach na wedo jest niby to co zamawiałem.Co z tego jest prawdą?
mati9815

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung Galaxy Note

Postprzez viaktor » 3 gru 2014, o 01:12

Witam wszystkich. Proszę o drobną poradę. U jednego kupującego w ciągu kilku dni złożyłem 10 zamówień. 1 paczka już do mnie doszła, jednak reszta cały czas ma status Collection, a w ogóle jedna z nich na stronie China Post jako kraj docelowy wyświetla FI (?!). Dodam, że zamówienia zostały złożone 5-10 listopada...
Ten numer ma FI: RD463361580CN
A tutaj przykładowa paczka z Collection: RD463361196CN - na stronie Poczty Polskiej wyświetla się "International Postal System", cokolwiek to znaczy...
Żądać od sprzedającego zwrotu kasy za te zamówienia które od miesiąca są na statusie Collection, czy jest szansa że w końcu się ruszy i otrzymam zamówienia?
viaktor

Telefon:: htc

Postprzez lagarto » 3 gru 2014, o 01:23

Chińczyk zaniósł na pocztę wszystko skoro masz status "Collection". On się póki co wywiązał. Możesz do niego pisać aby się tam udał i ich pogonił trochę bo Twoje paczki nadal tam - nie wiadomo czemu - leżakują.

International Postal System znaczy dokładnie to co znaczy :-P Czyli że numery paczek są wprowadzone do międzynarodowego systemu pocztowego.

Kraj docelowy Fl to Finlandia. Błąd poczty raczej bo przechodziłem to samo. Moja paczka zwiedzała świat i w końcu dotarła. A zaadresowana była dobrze...

Cierpliwości życzę. Tego trzeba mnóstwo do zakupów w Chinach.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez viaktor » 3 gru 2014, o 01:29

Dzięki za odpowiedź! Miałem nadzieję, że wszystko dotrze przed mikołajkami, ale chyba prezentów nie będzie :P
viaktor

Telefon:: htc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI