Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez drago68 » 3 paź 2013, o 19:35
Na stronie śledzenia PP jest możliwość śledzić paczkę około 31 dni od jej zapisania w systemie (czyli poinformowania o nadaniu), po tym okresie już nie można.
Ale gdy dojdzie do Polski pokaże się WER W-wa, znowu można normalnie śledzić paczkę. Już tak nie raz miałem, gdy paczki przychodziły nawet po 46 dniach.!!!!
Tak ,że próbuj sobie co jakiś czas sprawdzać na śledzeniu PP. Czekaj cierpliwie, na pewno dojdzie.
-

drago68
- VIP
-
- Pochwały: 86
- Telefon:: Xiaomi RN4
przez bumbum » 3 paź 2013, o 19:43
Meizu Pro 6 Plus
-

bumbum
- VIP
-
- Pochwały: 38
- Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
- ROM: Flyme 6.1.0.0G
przez Corv » 3 paź 2013, o 23:07
Na stronie śledzenia PP jest możliwość śledzić paczkę około 31 dni od jej zapisania w systemie (czyli poinformowania o nadaniu), po tym okresie już nie można.
Ale gdy dojdzie do Polski pokaże się WER W-wa, znowu można normalnie śledzić paczkę. Już tak nie raz miałem, gdy paczki przychodziły nawet po 46 dniach.!!!!
Tak ,że próbuj sobie co jakiś czas sprawdzać na śledzeniu PP. Czekaj cierpliwie, na pewno dojdzie.
Musisz przyjacielu należeć do wyjątkowo cierpliwych ludzi.
-
Corv
-
przez drago68 » 4 paź 2013, o 07:33
Musisz przyjacielu należeć do wyjątkowo cierpliwych ludzi.
Jeżeli paczka jest na lotnisku, to myślę ,że będzie ładowana do samolotu- bo to przecież lotnisko międzynarodowe jak Pekin.
Niech się wszyscy, którzy czekają na przesyłkę z Chin, wyluzują, odprężą, zapomną na chwilę o Chinach.
Wiadomo, że zakup i już by chciało się mieć paczkę, ale coś za coś, czyli tanio to chyba trzeba dłużej poczekać.
Nerwowość i czekanie na paczkę wyleczyło mnie już, jak dostałem paczkę po 42 dniach, myślałem już o sporze z sprzedawcą a doszła choć inne przychodziły od 11-25 dni.
Tak,że jest nawet czekanie do 1,5 miesiąca, a powinna zawsze bynajmniej dojść.
Dostarczenie paczki z Chin to jest naprawdę tak- loteria, jednym przychodzą szybciej drugim trochę później.Trzeba być cierpliwym i życzę wszystkim tej cierpliwości oraz aby paczki wcześniej czy później do Was doszły:)
Wszystko na temat.
CIERPLIWOŚCI:):):)