Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
26 lis 2014, o 14:25
Ale ja podałem jeden z możliwych powodów! A może maja malowanie w firmie, a może żona szefa rodzi, albo mają epidemię grypy? A może na poczcie system się uwalił? Powodów opóźnień może być tysiąc a Ty niepotrzebnie wpadasz w panikę. Wyluzuj trochę. Piszesz, ze wiele razy już coś kupowałeś, nigdy nie miałeś opóźnień? Jak nie, to masz pierwszy raz, w kupowaniu w Chinach to norma.
26 lis 2014, o 14:27
Tylko że u mnie mineło już prawie 10 dni od niby "wysłania" i dalej nic. Poza tym zawsze na stronie springglobal paczki NL Post które zamawiałem do tej pory były widoczne od razu, max na drugi dzień. Często miałem bardzo długo idące paczki ale nigdy w przypadlu NL Post.
Ostatnio edytowano 26 lis 2014, o 14:30 przez
Sid, łącznie edytowano 1 raz
26 lis 2014, o 14:29
Paczka z Urumczi (Urumqi) po 48 dniach odebrana. Może dostałbym szybciej gdyby nie ich tygodniowe święto w październiku.
26 lis 2014, o 14:30
Przede wszystkim skontaktuj się ze sprzedawcą, tracisz tylko czas jeśli rzeczywiście jest z czymś problem.
26 lis 2014, o 14:33
Wiesz, nawet nie chcę sobie wyobrażać co byś pisał gdyby Twoja przesyłka zaginęła.
26 lis 2014, o 14:35
Problem jest w tym że jestem codziennie w kontakcie z moim sprzedawcą i codziennie odpisuje mi że już wysłał. Dzisiaj natomiast po tym jak napisałem mu że jak za 2 dni dalej nie będzie żadnego info w trackingu to otwieram spór z powodu "No tracking information" ponieważ wiem jak to wygląda w przypadku NL Post, to tym razem niespodziewanie nic mi nie odpisał.
26 lis 2014, o 14:51
A moze zawinil nl post? albo sa takie opoznienia? Nie dziwie sie sprzedzawcy ze przstaje odpisywac, skoro jestes taki w goracej wodzie kapany, czekaj az mini 10-11 dni i dopiero sie pytaj co i jak.
26 lis 2014, o 15:10
To nie jest kwestia kąpieli w gorącej wodzie tylko tego że jak zawsze zamawiałem coś NL Post i miałem towar w domu max 10 dni od otrzymania numeru paczki, a teraz po 10 dniach nie mam nawet 1 wpisu w trackingu to chyba mam prawo być nieco zaniepokojony co nie ?
26 lis 2014, o 15:16
Nie wiem jak pisać żebyś zrozumiał... Tu nie ma zawsze, tu nie ma reguł, raz jest tak a raz inaczej. Jak chcesz mieć zawsze tak samo idź do Tesco.
26 lis 2014, o 15:21
Witam,
Czy ktoś może wie jaki ostatni despatch SR2 zameldował się w Wawie?
26 lis 2014, o 15:22
W tesco tez ni bedzie tak samo :) inna kasierka, moze byc inna cena i dluzsza kolejka :)
Ale wlasnie o to chodzi w zakupach z chin nie ma regul i czy sie kupuje od tego samego sprzedwcy i tym samym kurierem, to czas dostawy i czas statusow w systie moze byc rozny.
Sam sie przekonalem pierwszy tel kupiony po 11 dniach był juz u mnie - SG zakup drugiego telefonu od tego samego sprzedawcy -34 dni - SG
Zakup od innego china post po 70 dniach u mnie (statsuy zaczely sie poajwiac po 16 dniu)
Zakup od tego samego sprzedawcy tez china post przesylka po 4 dnaich w PL a po 5 u mnie.
26 lis 2014, o 15:45
Też czekam na info i będę wdzięczny za odpowiedź.
Ja czekam na SR2 4277 niby 22/11 wyleciał, ale to też gwarancji nie ma.